După pizza IOHANNIS, au apărut deserturile Herr President şi Santa Klaus

După câștigarea alegerilor de către candidatul ACL Klaus Iohannis, în Ardeal, unde președintele ales a luat și peste 80% din voturi, în unele localități, au început să apară preparate culinare cu numele acestuia. 

21 nov. 2014, 10:20
După pizza IOHANNIS, au apărut deserturile Herr President şi Santa Klaus

O pizzerie din satul clujean Sânnicoară a pus în vânzare la preţuri promoţionale, săptămâna aceasta, după aflarea rezultatelor la prezidenţiale, pizza „Iohannis”, care are ca ingredient special salamul de Sibiu. Patronul oferă patru pizza la 54,50 de lei, adică exact scorul cu care Iohannis a câştigat alegerile. Nu a fost singurul patron care a avut o astfel de idee. 

Cu desertul i-a luat-o înainte un patron de restaurant din Cisnădioara, județul Sibiu. Tot după aflarea rezultatului alegerilor, acesta a adăugat în meniul său desertul Santa Klaus, dar și Turnedou-ul Herr President. Acesta se face din muşchi de vită şi ficat de raţă, așezate în straturi.  Însă aceastea nu sunt singurele preparate care au legătură cu noul președinte.

A apărut PIZZA IOHANNIS cu SALAM DE SIBIU

În meniul restaurantului din Cisnădioara există, de zece ani, puiul Iohannis, preparat care a primit acordul să fie botezat așa chiar de la primarul Sibului, la vremea aceea. Klaus Iohannis a și testat felul de mâncare ce îi poartă numele, pentru a fi de cea mai bună calitate. Pieptul de pui Iohannis costă 28 de lei şi este un preparat extrem de căutat, în special de doamne. Acesta include, pe lângă carnea de pui, morcov, ţelină şi ardei, dar și un sos cu măr roşu, măr verde, zahăr şi smântână. Pieptul de pui Iohanins se rulează într-o clătită, iar deasupra se pune sosul de fructe.

Nu este prima dată când proprietarii de restaurante sau cofetării se întrec în a-și denumi preparate după oameni politici sau alte personalități din România. În perioada interbelică, aveau mare trecere prăjitura sau sortimentele de ciocolată Regina Maria sau Regina Elena ori principesa Ileana. Tradiția a fost reluată după căderea comunismului. În anul 1990 a apărut prăjitura Petre Roman, iar mai târziu, și prăjitura Băsescu. Rețeta pentru prăjitura Băsescu a fost creată într-o cofetărie din Turda.