Klaus Iohannis: "Legea e aceeaşi pentru toţi, justiţia e sub asaltul PSD de doi ani"

Publicat: Joi, 18 Aprilie 2019 12:54 // Actualizat: Joi, 18 Aprilie 2019 13:10 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ și Augustin Lazăr, procurorul general al României au fost invitați de președinte la ceremonie.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM), prilej cu care a avut un nou atac la adresa guvernării PSD.

Iohannis a declarat că în ultimii doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept au fost modificate în funcţie de interesul unor persoane ajunse vremelnic în funcţii politice importante.

"Oamenii vă sunt alături și au demonstrat-o public în ultimii, când s-au opus încercărilor de distrugere statului de drept. Bunul mers al României depinde de un stat de drept funcțional care este lăsat să își îndeplinească menirea. Dacă este să analizăm cel mai important lucru obținut în politica românească acest lucru este independeța justiției. Vă rog, nu lăsați acest lucru să involueze. Participați la evoluia sănătoasă a României. Independența justiției nu este numai un principiu Constituțional, ci principiul întregii societăți, legea este aceeași pentru toți indiferent de avere, poziție sau statut social", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: PSD pregăteşte o remaniere care întăreşte atacul asupra justiţiei 

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis joi un mesaj absolvenților Institutului Naţional al Magistraturii (INM). „Legea este aceeași pentru toți, indiferent de funcție, avere sau statut social. Asigurarea independenței justiției și consolidarea statului de drept au reprezentat și reprezintă o constantă a activității mele. Cred că fiecare dintre noi suntem datori să apărăm aceste valori. Doamnelor și domnilor, momentul la care debutați în profesie se suprapune unui context în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările nu de puține ori fiind în contradicție cu valorile statului de drept. Această situație nu trebuie să vă descurajeze. (...) Vă îndemn să pășiți cu încredere în viitor. Cred cu tărie că România are nevoie de dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr Cristina Tarcea Klaus Iohannis magustrati
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 apr 10:15
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Daca e adevarat ce spui da chiriile incasate ilegal inapoi ,domn inspector scolar de duzina ce esti si la munca ca ai lenevit destul.
19 apr 07:39
Răspunde | Votează email 0 email
zeno
tocmai ca legea nu e aceeasi pentru toti..daca ar fi(la legge e uguale per tutii ca la italieni),toti pensionarii ar beneficia de pensii speciale sau nu ar mai beneficia nimeni de pensii speciale
18 apr 22:27
Răspunde | Votează email 0 email
Dinca Vasile
Cum sa nu apere Iohanis actuala justitie, care l a spalat atat de bine de afacerea cu casele? Trebuie sa i fie recunoscator lui Lazar!!!
1
EUR
4.8074
RON
27 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H