Klaus Iohannis: „Legea e aceeaşi pentru toţi, justiţia e sub asaltul PSD de doi ani”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ și Augustin Lazăr, procurorul general al României au fost invitați de președinte la ceremonie.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 09:54
Klaus Iohannis: „Legea e aceeaşi pentru toţi, justiţia e sub asaltul PSD de doi ani”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe magistraţii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM), prilej cu care a avut un nou atac la adresa guvernării PSD.

Iohannis a declarat că în ultimii doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept au fost modificate în funcţie de interesul unor persoane ajunse vremelnic în funcţii politice importante.

„Oamenii vă sunt alături și au demonstrat-o public în ultimii, când s-au opus încercărilor de distrugere statului de drept. Bunul mers al României depinde de un stat de drept funcțional care este lăsat să își îndeplinească menirea. Dacă este să analizăm cel mai important lucru obținut în politica românească acest lucru este independeța justiției. Vă rog, nu lăsați acest lucru să involueze. Participați la evoluia sănătoasă a României. Independența justiției nu este numai un principiu Constituțional, ci principiul întregii societăți, legea este aceeași pentru toți indiferent de avere, poziție sau statut social”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: PSD pregăteşte o remaniere care întăreşte atacul asupra justiţiei 

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis joi un mesaj absolvenților Institutului Naţional al Magistraturii (INM). „Legea este aceeași pentru toți, indiferent de funcție, avere sau statut social. Asigurarea independenței justiției și consolidarea statului de drept au reprezentat și reprezintă o constantă a activității mele. Cred că fiecare dintre noi suntem datori să apărăm aceste valori. Doamnelor și domnilor, momentul la care debutați în profesie se suprapune unui context în care sistemul judiciar se confruntă cu o instabilitate legislativă accentuată, modificările nu de puține ori fiind în contradicție cu valorile statului de drept. Această situație nu trebuie să vă descurajeze. (…) Vă îndemn să pășiți cu încredere în viitor. Cred cu tărie că România are nevoie de dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.