Klaus Johannis: Este probabil ca directorul de la Zoo să fie demis

Cea mai veche grădină zoologică din ţară va rămâne fără tigri după ce puiul tigroaicei ucise va fi dat unui parc protejat din Europa şi nu se va mai achiziţiona niciun animal până când nu se vor înăspri măsurile de siguranţă, a anunţat primarul Klaus Johannis, conform AGERPRES.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 13:45
Klaus Johannis: Este probabil ca directorul de la Zoo să fie demis

„Nu vom achiziţiona alte animale, până nu ştim să gestionăm astfel de situaţii, nu ne vom apuca de lucruri la care nu ne pricepem. Nu sunt de acord cu aducerea altor animale care să ajungă în astfel de situaţii. Atunci când voi fi convins că avem un personal la Grădina Zoologică care ştie să gestioneze situaţii de acest tip, atunci voi aproba să aducem animale de acest fel. Tigrii în viitor nu vom aduce”, a anunţat primarul Sibiului.

Acesta a fost foarte vehement şi a spus că ”vor exista măsuri care privesc conducerea Grădinii Zoologice”, iar în privinţa îngrijitorului din vina căruia a evadat tigroaica, pentru că a lăsat uşa deschisă, este probabil să i se desfacă contractul de muncă. ”Indiferent cât de prost se conduce ţara, cred că fiecare este responsabil pentru munca pe care o prestează. Omul a uitat să închidă uşa, deci este neglijent. Probabil (i se va desface contractul de muncă n.r.)”, a spus Iohannis, întrebat dacă se vor lua măsuri contra îngrijitorului.
Acesta a menţionat că este posibil chiar să fie demis şi directorul parcului zoo.

Primarul a încercat să explice situaţia provocată la  Zoo prin faptul că în prezent au mai rămas doar 14 din cei 24 de angajaţi, din cauza salariilor mici iar ca urmare a legilor impuse de Guvern, Primăria nu poate să angajeze mai mulţi oameni, ceea ce face dificilă munca angajaţilor din Parcul Zoo de la Sibiu.

Iohannis a dispus deja câteva măsuri pentru siguranţa sibienilor, dar mai ales a vizitatorilor de la Zoo, şi anume înlocuirea încuietorilor manuale, cu unele automate la cuştile animalelor şi înălţarea gardurilor de protecţie.

Edilul Sibiului recunoaşte că intervenţia s-a făcut destul de greoi şi comunicarea a fost haotică, pentru că angajaţii de la Zoo nu au avut un plan de acţiune în asemenea situaţii, care putea fi prevăzută. ”Concluziile vor ocupa multe pagini, dar nu schimbă faptele. Este foarte trist ce s-a întâmplat. Se datorează în principiu, unei neglijenţe în serviciu şi unor deficienţe în management”, a declarat Iohannis.

Ca urmare a evadării tigroaicei şi uciderii ulterioare a acesteia, la Zoo Sibiu au fost declanşate mai multe anchete, conform Agerpres.