Klaus Johannis s-a înscris în PNL şi ar putea deveni prim-vicepreşedintele. Antonescu: E pregătit

Mişcare bombă în politică: Klaus Johannis, primarul Sibiului, s-a înscris în PNL. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că din noua structură de conducere a liberalilor ar putea face parte şi un prim-vicepreşedinte, apreciind că primarul Sibiului, Klaus Johannis, sau oricare alt coleg din partid ar putea fi propus pentru o astfel de funcţie. Mai multe organizaţii locale ale PNL şi-a anunţat deja susţinerea pentru Klaus Johannis în funcţia de prim-vicepreşedinte PNL.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 15:23
Klaus Johannis s-a înscris în PNL şi ar putea deveni prim-vicepreşedintele. Antonescu: E pregătit

Întrebat dacă din noua formulă de conducere a PNL ar putea apărea şi o funcţie de prim-vicepreşedinte, Antonescu a răspuns că acest lucru ar putea fi posibil. În ceea ce priveşte posibilitatea ca primarul Klaus Johannis să fie susţinut pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, Antonescu a răspuns: „Ar putea fi, din punctul meu de vedere, propus în orice funcţie ca şi oricare alt membru din PNL”.

El a reiterat că îşi doreşte ca primarul Sibiului să facă parte din conducerea PNL.

„Domnul Johannis este pregătit. Eu am spus şi la conferinţa de presă la care Klaus Johannis şi-a anunţat opţiunea de a veni în PNL că eu îl doresc în conducerea partidului. Nu pot da detalii despre asta deoarece abia mâine vom discuta mai întâi derogarea pe care Consiliul Naţional Executiv o dă, dacă o dă, pentru ocuparea unei funcţii de conducere, după aceea vom discuta statutul pentru a putea vedea ce funcţii de conducere avem şi cum se aleg ele şi după aceea probabil chiar în cursul zilei de mâine, după ce aceste elemente vor fi decise de colegii mei, de forurile statutare, nu am să fac un secret din propunerea pe care o voi susţine pentru dl Iohannis”, a mai spus Antonescu.

Tot miercuri, după mai multe organizaţii PNL din teritoriu şi-au anunţat susţinerea pentru Johannis.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a salutat decizia primarului Sibiului, Klaus Johannis, de a deveni membru PNL.

„Pentru asemenea oameni de valoare şi pentru asemenea momente sunt gândite derogările pentru candidaturile dintr-un partid. Sunt convins că va fi votat fără discuţie de către liberali”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Guruianu.

Totodată, Guruianu a subliniat importanţa ca Johannis să fie cooptat într-o funcţie de conducere în PNL şi că organizaţia din Sfântu Gheorghe îl susţine pentru cea de prim-vicepreşedinte.

„Când ai o asemenea valoare în partid, aceasta nu poate fi doar un simplu membru, ci trebuie să facă parte din conducere. Vocea lui trebuie să fie auzită atât în interiorul partidului, cât şi în afară. PNL Sfântu Gheorghe îl susţine deschis pe Iohannis pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL”, a spus el.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, că liberalii sibieni îl vor susţine la congres pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar pe Klaus Johannis pentru cea de prim-vicepreşedinte. Întrebat dacă se aşteaptă ca liberalii să-i propună lui Klaus Johannis o funcţie de conducere, Ioan Cindrea a spus: „cu siguranţă da”.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

„Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Klaus Johannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului. El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.