KLAUS JOHANNIS s-a înscris ÎN PNL

Klaus Johannis, Primarul Sibiului, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Johannis va susţine o conferinţă de presă, miercuri, la ora 14:00, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 10:26
KLAUS JOHANNIS s-a înscris ÎN PNL

Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va înscrie în PNL, ceea ce „nu ar ar avea efect” asupra mandatului acestuia de primar.

„Domnul Iohannis se va înscrie în Partidul Naţional Liberal. În curând va fi o conferinţă de presă”, a spus Haşotti.

El a precizat că înscrierea în PNL nu ar ar avea efect asupra mandatului de primar deţinut de Iohannis la Sibiu.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Iohannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL din 2004, iar în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, acestea au devenit şi mai strânse, în urma vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu.

Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

„Se pare că informația este reală. Demersurile vin de la București”, a declarat pentru Turnul Sfatului, președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.