Kobe Bryant lucra la o carte împreună cu Paulo Coelho

Autorul brazilian a povestit că lucra împreună cu Kobe Bryant la o carte pentru copii şi chiar a arătat mesajele prin care Kobe îi prezentase ideea şi el acceptase, în august 2019.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 12:17
Kobe Bryant lucra la o carte împreună cu Paulo Coelho

Kobe Bryant era implicat în multe proiecte sociale, pe lângă multitudinea de afaceri în care investise, fiind cunoscut ca unul din cei mai mari susţinători ai copiilor fără posibilităţi, pe care făcea tot posibilul să-i ajute să îşi schimbe viaţa în bine, prin sport şi nu numai.

În vara anului trecut, Kobe i-a propus autorului romanului best-seller Alchimistul, Paulo Coelho, să colaboreze pentru a scrie o carte pentru copii. Kobe înfiinţase chiar o companie Granity Media, prin care derula astfel de proiecte cu mai mulţi scriitori. Coelho a arătat mesajele în care Kobe i-a propus să scrie împreună o carte, iar răspunsul său a fost imediat: „Oricând”.

„De acolo am pornit. Puţin câte punţin, avansam. L-am văzut de destule ori cât să pot spune cu siguranţă că se gândea la mult mai multe lucruri, nu doar la sport, nu totul pentru el ţinea de competiţie. Moartea sa deja arată cât de important a fost pentru întreaga lume, nu doar pentru Statele Unite. Vom vorbi despre moştenirea sa lăsată lumii pentru mulţi ani de acum încolo”, a declarat Coelho pentru Associated Press.

Scriitorul brazilian a mai explicat că proiectul nu va mai vedea lumina zilei, deorece fără Kobe nu ar mai avea sens.

„Ai fost mai mult decât un mare jucător, dragă Kobe Bryant. Am învăţat multe interacţionând cu tine. Voi şterge draftul chiar acum, această carte şi-a pierdut raţiunea”, a spus scriitorul brazilian.