Kodak renunţă la producţia de camere foto şi video. Ce va produce compania

Grupul american Eastman Kodak, care a inventat aparatul compact de fotografiat şi camera digitală, se pregăteşte să iasă de pe această piaţă în prima jumătate a acestui an, încercând să taie costurile pentru a ieşi cu bine din faliment.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 09:35
Kodak renunţă la producţia de camere foto şi video. Ce va produce compania

Decizia de a înceta dezvoltarea, producţia şi vânzarea de camere digitale, camere video compacte şi rame foto digitale marchează sfârşitul unei ere pentru Kodak.

Compania a intrat luna trecută în restructurare cu protecţie faţă de creditori sub legea falimentului şi a precizat că ieşirea de pe piaţa camerelor foto şi video va rezulta în concedieri semnificative.

Purtătorul de cuvânt al Kodak a afirmat că, în loc de a dezvolta, produce şi comercializa propriile camere, compania va încerca să licenţieze brandul propriu altor producători. Mai multe companii şi-au exprimat deja interesul, potrivit Kodak.

Kodak era în 2006 al treilea mare producător de camere digitale la nivel global. Compania va continua să producă imprimante desktop, afacere pe care s-a concentrat în ultimii ani.