Kovesi: Analizez posibilitatea de a acţiona în instanţă pe cei care fac afirmaţii mincinoase

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri, pentru Agerpres, că a sesizat CSM şi CNA cu privire la afirmaţiile mincinoase, de o gravitate extremă, care au fost formulate doar cu scopul de a decredibiliza persoana sa şi a DNA, şi că analizează posibilitatea de a acţiona în instanţă pe cei care le fac cu scopul exclusiv de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorilor.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 11:41
Kovesi: Analizez posibilitatea de a acţiona în instanţă pe cei care fac afirmaţii mincinoase

„În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri) am decis să sesizez Consiliul Superior al Magistraturii şi Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la afirmaţiile mincinoase, de o gravitate extremă, care au fost formulate în cursul zilei de ieri doar cu scopul de a decredibiliza persoana mea şi a instituţiei, precum şi a întregului colectiv din cadru DNA”, a afirmat Kovesi pentru Agerpres.

Şeful DNA a subliniat că va răspunde prin căile legale la astfel de acţiuni defăimătoare.

„Cu toate că atunci când se fac afirmaţii mincinoase nu putem să dăm un răspuns imediat, noi uzăm de căile legale şi răspundem prin căile legale la astfel de acţiuni defăimătoare. Voi analiza posibilitatea de a acţiona în instanţă pe cei care fac afirmaţii mincinoase doar cu scopul exclusiv de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorilor din cadrul DNA, dar şi a mea în calitate de procuror şef al acestei direcţii. Dincolo de aceste tentative de a intimida activitatea procurorilor şi de a denigra activitatea procurorilor, noi o să ne continuăm activ în acelaşi ritm cu responsabilitate, independenţă şi cu respectarea legii”, a mai spus Kovesi.

Bercea Mondial a fost audiat joi de către DNA. Înainte de a intra la audierile propriu-zise, Bercea a răcnit practic dincolo de geamul dubei la jurnaliştii care-l aşteptau, spunându-le că a dat bani inclusiv procurorului general Laura Codruţa Kövesi, prin intermediul şoferului acesteia.

„Le-am dat două milioane de euro degeaba”, a strigat Bercea printre gratii. O parte din bani ar fi ajuns şi la procurorul general Codruţa Kövesi, duşi de către şoferul acesteia. Bercea a adăugat că a cerut o întrevedere premierului Victor Ponta pentru a-i relata situaţia, după ce şi-a dat seama că nu a rezolvat nimic cu banii daţi.

Bercea Mondialul a fost adus, joi, la DNA, unde este audiat în scandalul cu Mircea Băsescu, după ce fiul său a discutat miercuri ore în şir cu procurorii, cărora le-a dat explicaţii despre negocierile filmate in biroul fratelui preşedintelui.

Bercea Mondial a fost adus la DNA, sub escortă, de la penitenciarul din Craiova, pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma plângerii depuse de către fiul său, Florin Anghel, împotriva lui Mircea Băsescu.

Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a fost chemat să ofere lămuriri suplimentare legate de negocierile familiei sale cu Mircea Băsescu privind eliberarea sa din penitenciar, unde se află pentru a executa o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni pentru tentativă de omor calificat.

Fratele preşedintelui a fost filmat când negocia eliberarea interlopului Bercea Mondial din închisoare. Fiul acestuia, Florin Anghel, a făcut publice înregistrările în care Mircea Băsescu confirmă că a primit 250.000 de euro pentru eliberarea lui Bercea. Imaginile au ajuns la procurori şi joi seară au fost făcute publice.