Kovesi: Dacă poliţiştii nu au respectat procedurile, vor rămâne fără aviz

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a solicitat să fie verificat modul în care poliţiştii de la poliţia judiciară au dus la îndeplinire mandatul de reţinere a lui Adrian Năstase. Kovesi a afirmat că, dacă ancheta va stabili că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizul celor trei poliţişti de a lucra în poliţia judiciară. Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 07:58
Kovesi: Dacă poliţiştii nu au respectat procedurile, vor rămâne fără aviz

Am dispus o verificare amplă şi în situaţia în care voi constata că au procedat greşit le voi retrage avizul de a mai lucra în poliţia judiciară”, a declarat Kovesi,  arătând că nu ar fi pentru prima dată când retrage acest aviz unor poliţişti care nu şi-au îndeplinit cum trebuie sarcinile.

Pe lângă verificarea dispusă de către Kovesi, DNA a deschis un dosar aparte privind modul în care a fost executat mandatul dat pentru Năstase. „Vă pot confirma că trei poliţişti din cadrul servciului urmăriri şi un medic au fost chemaţi pentru a da declaraţii. Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul în care s-a pus în executare mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea, demersurile făcute pentru punerea în executare a mandatului„, a precizat Kovesi.

În acest dosar se verifică şi documentele emise de către medici. Întrebată dacă există suspiciuni în ceea ce priveşte diagnosticul, Kovesi a răspuns afirmativ.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. 

Şerban Brădişteanu şi cei trei poliţişti de la Poliţia Capitalei – Serviciul Urmăriri au fost ridicaţi marţi de procurorii DNA. Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase. Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii.