Kovesi, despre dosarul său: E plin de coincidenţe, s-a deschis când am plecat la Bruxelles, am fost citată când se decide în PE

Laura Codruţa Kovesi a declarat sâmbătă, la Europa FM, că în ceea ce priveşte dosarul său de la Secţia pentru investigarea magistraţilor, sunt mai multe coincidenţe. Printre acestea, faptul că dosarul s-a deschis când a plecat la Bruxelles şi că a fost citată în 7 martie, când se decide în PE în legătură cu postul de procuror-şef european. Întrebată dacă ia în calcul intrarea în politică în cazul în care nu va deveni procuror-şef european, ea a afirmat că va analiza opţiunile după ce va vedea ce se întâmplă cu candidatura sa.

RomaniaTV.net
02 mart. 2019, 12:47
Kovesi, despre dosarul său: E plin de coincidenţe, s-a deschis când am plecat la Bruxelles, am fost citată când se decide în PE

„E clar că această chestiune cu dosarul penal care văd că este plin de coincidenţe. A început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere după ce era un dosar vechi de un an de zile. O altă coincidenţă este când m-am întors – sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează”, a precizat ea, întrebată dacă ea crede că aceste chestiuni pot afecta candidatura ei la șefi PArchetului European.

Kovesi a precizat că ceea ce a ţinut de ea a făcut.

„Din punct de vedere tehinic, ca profesionist, eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Contribuţia mea din aacest momwent s-a oprit, va fi o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament”, a subliniat eala Europa FM.

Ea a fost întrebată ce va face dacă nu va deveni procuror-şef european şi dacă va opta pentru politică.

 „O să îmi continui drumul. Deocamdată sunt procuror. Îmi place acest lucru. Nu se termină viaţa cu o funcţie şi nici nu începe viaţa cu o funcţie. O să analizez opţiunile după ce voi vedea”, a răspuns ea.

Kovesi a declarat că a spus doar familiei că se va înscrie în competiţia pentru postul de procurorul-şef european, iar mama sa s-a bucurat foarte mult, respingând informaţiile referitoare l existenţa unei „superechipe” în spatele demersului său.

Ea a spus că această procedură este un exemplu pentru cum trebuie să se deruleze acestă procedură, de la transparenţă, tratamentul egal aplicat tuturor candidaţilor şi pentru feddback-ul primit după fiecare etapă.

Laura Codruţa Kovesi a fost citată din nou pentru săptămâna viitoare la Secţia specială de anchetare a magistraţilor pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de către Sebastian Ghiţă.

”Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.

Exact în ziua de 7 martie, în cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului – se vor decide următorii paşi de urmat în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.