Kovesi: Interceptările fără sprijinul SRI costă DNA 10 milioane de euro

Decizia CCR potrivit căreia SRI nu mai poate ajuta Direcţia Naţională Anticorupţie cu interceptările poate costa statul român cel puţin 10 milioane de euro. Suma a fost avansată chiar de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a explicat că acesta este costul presupus în condiţiile stabilite de OUG prin care legislaţia este pusă în concordanţă cu hotărârea CCR, în caz că aceste prevederi vor pica sumele necesar a fi alocate fiind mult mai mari.

RomaniaTV.net
16 mart. 2016, 13:43
Kovesi: Interceptările fără sprijinul SRI costă DNA 10 milioane de euro

DNA are nevoie de 10 milione de euro pentru a putea lucra în termenii stabiliţi prin OUG privind efectuarea interceptărilor în cadrul anchetelor penale. În schimb, dacă DNA ar trebui să-şi cumpere propriul centru de interceptare, suma ar putea urca la 1 miliard de euro.

„Aceasta suma de 10 mil de euro este valabila numai cand folosim acest Centru Naţional de Interceptări. Eu nu am făcut această evaluare, cât ar costa să cumpărăm acest centru. Daca maine vine cineva şi spune că o instituţie a statului nu are voie să folosească acest centru, atunci lucrurile se schimbă”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Adevărul Live.