Kovesi: Nu există motive să preluăm la PICCJ ancheta privind accidentul aviatic de la Craiova

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că nu există deocamdată motive pentru a prelua la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) ancheta în cazul accidentului aviatic de la Craiova.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 12:04
Kovesi: Nu există motive să preluăm la PICCJ ancheta privind accidentul aviatic de la Craiova

Nu am foarte multe informaţii, deoarece am fost în şedinţa CSM, însă nu avem motive până în prezent să preluăm această anchetă la Parchetul General„, a spus Kovesi.

Ea a precizat că un procuror militar s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetările în cazul accidentului aviatic.

Un avion IAR 99 Şoim, cu dublă comandă, s-a prăbuşit, joi, în jurul orei 10.30, în zona Aeroportului Craiova. Aeronava aparţine Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, iar accidentul s-a produs la scurt timp de la decolare, la 500 de metri nord de pistă.

În urma impactului, pilotul şi-a pierdut viaţa, în timp ce instructorul aflat la bord a fost rănit şi preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă in Craiova.

Potrivit medicilor, instructorul, Relu Ioana, a suferit arsuri de gradele doi şi trei pe 50-60 la sută din suprafaţa corpului.

MApN preciza că aeronava executa un zbor de antrenament. În momentul impactului, avionul a luat foc, fiind distrus complet.

Ancheta în acest caz va fi făcută de Parchetul Militar Timişoara, un procuror fiind aşteptat să sosească la Craiova, a declarat prefectul judeţului Dolj, Elena Costea.

De asemenea, o comisie a Ministerului Apărării Naţionale cercetează împrejurările producerii accidentului aviatic.