Kovesi: Până nu există numiri pe funcţii de conducere, voi face prelungiri pentru continuitate

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că până când nu vor exista numiri pe funcţii de conducere la Ministerul Public (DNA sau la CSM) va face prelungiri pentru continuitate.

RomaniaTV.net
01 iul. 2012, 20:35
Kovesi: Până nu există numiri pe funcţii de conducere, voi face prelungiri pentru continuitate

„Funcţia posturilor vacante în Ministerul Public este afişată pe site-ul instituţiei, se ştia de foarte mult timp că expiră aceste funcţii (n.r.- funcţii de conducere la DNA), de altfel şi la CSM am fost întrebată în multe rânduri de ziarişti ce o să fac. Până nu există o numire pe această funcţie de conducere eu voi face prelungiri pentru continuitate, la fel cum am făcut cu toate funcţiile din Ministerul Public, nu este prima dată când procedez aşa, este atributul exclusiv al procurorului general de a delega, nu-i atributul ministrului Justiţiei, deci nu văd nicio problemă”, a spus Kovesi, duminică, la Cercul Militar Naţional, unde au loc manifestaţii cu prilejul Zilei Justiţiei, potrivit Agerpres.

Precizarea procurorului general Codruţa Kovesi vine în urma aparţiei în mass-media a informaţiei potrivit căreia acesta a prelungit în cursul zilei de sâmbătă mandatele adjuncţilor şefului DNA, Daniel Morar – Carmen Gâlcă şi Laura Oprean. Tot sâmbătă Kovesi a prelungit, prin delegare, potrivit mass media, mandatul lui Doru Ţuluş, şeful Secţiei a II-a a DNA.