Kovesi: Politicieni şi funcţionari acţionau concertat pentru fapte de corupţie. 110 magistraţi, în judecată

În cadrul audierilor din Parlamentul European, de marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut o trecere în revistă a rezultatelor activităţii anticorupţie a instituţiei pe care o conduce. Cu această ocazie, Kovesi a ţinut să precizeze că, în urma unor fapte de corupţie, 110 magistraţi au fost trimişi  în judecată, în ultimii 7 ani.

14 apr. 2015, 15:00
Kovesi: Politicieni şi funcţionari acţionau concertat pentru fapte de corupţie. 110 magistraţi, în judecată

Laura Codruţa Kovesi a explicat, marţi, în cadrul audierilor privind rezultatele luptei anticorupţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în faţa Comisiei pentru Control Bugetar a Parlamentului European, că politicienii au „acţionat concertat” cu funcţionarii publici pentru a comite fapte de corupţie.

„Pentru România, corupţia a reprezentat o problema sistemică. Politicieni, funcţionari acţionau concertat pentru fapte de coruptie. Datele statistice şi evaluările CE din ultimii ani confirmă creşterea eficienţei investigaţiilor DNA”, a spus Kovesi.

Citeşte şi Audieri în PE privind MCV pentru Justiţia din România. Kovesi: Corupţia a fost o problemă sistemică

Procurorul-General al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a şinut să sublinieze faptul că „în 2014, numărul  persoanelor trimise în judecată de DNA s-a triplat faţă de anul 2006, numărul persoanelor condamnate a crescut de şapte ori. Au fost deja condamanţi definitiv un fost prim-ministru, şase miniştri, 15 deputaţi şi cinci senatori, iar din 2007 şi până acum au fost trimişi în judecată 110 magistraţi.