Kovesi: Voi anunţa la finalul mandatului dacă doresc să mai fiu la şefia DNA. În DNA nu sunt OFIŢERI ACOPERIŢI

Laura Codruța Kovesi a declarat joi că a luat o decizie cu privire la viitorul său profesional și va rămâne în sistemul judiciar, însă va anunța la finalul actualului mandat dacă dorește să continue activitatea la şefia DNA.

24 sept. 2015, 19:30
Kovesi: Voi anunţa la finalul mandatului dacă doresc să mai fiu la şefia DNA. În DNA nu sunt OFIŢERI ACOPERIŢI

„Am luat o decizie în ceea ce privește viitorul meu profesional și dacă doresc sau dacă nu doresc un mandat, dar această decizie nu vreau să o fac publică în acest moment.

Ceea ce pot să confirm în acest moment este că nu voi candida la niciun fel de politică sau în administrația publică, voi rămâne în sistemul judiciar și, dacă doresc să-mi continui mandatul la Direcția Națională Anticorupție, am să anunț când va expira acest mandat”, a declarat Kovesi, într-o emisiune televizată.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, bilanţ DNA: Din 4.200 de dosare, 2.500 soluţionate şi DOAR 24 deschise ca urmare a sesizărilor SRI

Kovesi a adăugat că nu a discutat cu nimeni despre un eventual nou mandat în fruntea DNA, fiind singura care poate lua o decizie în privința planurilor sale de viitor.

„Văd că sunt foarte multe speculații în spațiul public despre ceea ce voi face, despre ceea ce nu voi face. Vă asigur că sunt singura care decid acest lucru și ceea ce pot să asigur (…) este că nu voi intra în politică și nu voi candida nici pentru președinte și nici pentru altă funcție, ci am să-mi continui activitatea în sistemul judiciar„, a precizat șefa DNA.

Totodată, Laura Codruța Kovesi a vorbit și despre modul în care unii jurnaliști aleg să își facă meserie. Kovesi a spus că nu e de acord cu atacurile la persoană și viața personală pe care le fac anumiți ziariști.

„Pe de altă parte sunt jurnalişti care preferă să vorbească despre dosarele noastre sau ce se întâmplă în interiorul Direcţiei fără a cere un punct de vedere, unii cu rea-credinţă, alţii din bună-credinţă.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, despre dosarul lui Ponta: Doar judecătorii pot să-l pună pe premier sub CONTROL JUDICIAR

Sunt situaţii în care anumiţi jurnalişti depăşesc chiar limite deontologice şi fac referire la viaţa personală, cred că nu e cazul, de multe ori citesc surprize despre mine, dacă slăbesc aflu că sufăr de o boală incurabilă, dacă mă îngraş, aflu că sunt însărcinată. Foarte multe lucruri neadevărate.

Dar apreciez la anumiţi jurnalişti că înainte de a scrie un articol cer un punct de vedere, chiar dacă ulterior nu sunt de acord cu ceea ce DNA le spune, e important să aibă un punct de vedere şi să îl publice. Aceia sunt jurnalişti corecţi. (…)

În DNA nu sunt ofițeri acoperiți”, a spus Kovesi la Digi24.