Kovesi: Ştim unde se află Boldea. Nu a fugit din ţară, a plecat legal

Procurorul general Codruţa Kövesi a afirmat că deputatul Mihail Boldea a plecat legal din ţară prevalându-se de faptul că procurorul de caz era în imposibilitate de a-l opri atâta vreme cât Boldea avea imunitate şi, probabil paşaport diplomatic. "Nu am ce să-i reproşez procurorului", a spus Kövesi.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 12:02
Kovesi: Ştim unde se află Boldea. Nu a fugit din ţară, a plecat legal

Kövesi a precizat că procurorul de caz dispusese măsuri de monitorizare a lui Mihail Boldea, puse în executare de către SRI. „Am reconstituit traseul urmat, vom vedea destinaţia finală. Suntem în legătură cu parteneri străini”, a declarat procurorul general.

Întrebată asupra ţării în care deputatul se află, Kövesi a spus că nu poate divulga această informaţie. „Avem informaţii despre locul unde se află (…) Am stabilit traseul parcurs„, a precizat procurorul.

Cât priveşte responsabilităţile legate de plecarea lui Boldea, Kövesi a arătat că nu se poate vorbi de o culpă individualizată, cu de un impediment legislativ care a facilitat plecarea. „Dumneavoastră vorbiţi de fugă din ţară. El a plecat legal„, a declarat şefa Ministerului Public.

Ea a exclus să dea curs cererii pe care i-a adresat-o PSD, anume de a demisiona. De asemenea, nici procurorul de caz nu va fi sancţionat. „Nu am ce să reproşez procurorului care a muncit un an şi jumătate şi nu pot să-i imput un impediment de natură legislativă. Faptul că Mihail Boldea nu a fost reţinut la graniţă nu poate fi imputat nici procurorului, nici SRI, nici poliţistului de frontieră„, a afirmat Laura Codruţa Kövesi.