Kremlin: Moscova nu a discutat cu Administraţia Trump despre soarta spionului american Edward Snowden

Moscova şi Washingtonul nu au discutat soarta fostului consultant al serviciilor de informaţii americane, Eduard Snowden, în timpul primelor contacte cu noua Administraţie a Statelor Unite, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.

13 feb. 2017, 15:05
Kremlin: Moscova nu a discutat cu Administraţia Trump despre soarta spionului american Edward Snowden

”Această problemă despre ceea ce se va întâmpla cu Snowden nu a fost abordată. Până acum această chestiune nu se află printre probleme bilaterale”, a afirmat Peskov , adăugând că autorităţile ruse nu au niciun punct de vedere legat de acest subiect şi nu ştiu dacă lui Snowden ar trebui să i se acorde cetăţenie sau să fie extrădat în SUA.

Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), este căutat de autorităţile americane după ce a dezvăluit mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA. Acesta trăieşte în exil în Rusia din anul 2013. Edward Snowden, fost consultant al serviciilor de informaţii americane, a primit dreptul de a rămâne în Rusia pentru alţi câţiva ani, informează Mediafax.

Citeşte şi Edward Snowden despre Donald Trump: Nu este decât PREŞEDINTE, o funcţie ca multe altele

Un raport făcut public de postul NBC News susţine faptul că Rusia ia în considerare extrădarea lui Snowden ca o favoare ce l-ar putea flata pe preşedintele american. Reportajul NBC cita un oficial anonim al Administraţiei americane care a declarat că a analizat un raport al servicilor de informaţii ce detalia conversaţii în privinţa acestui subiect.