Kremlinul dezminte informaţiile conform cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate

Kremlinul a respins miercuri informaţiile apărute în presa americană potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar fi bolnav de cancer.

29 oct. 2014, 13:22
Kremlinul dezminte informaţiile conform cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate

Kremlinul a dezminţit informaţiile conform cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate.

‘Să nu se aştepte şi să-şi muşte limba! Totul e bine’, a afirmat în faţa ziariştilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, citat de TASS şi RIA Novosti.

Cotidianul american New York Post a scris recent că Vladimir Putin ar suferi de un cancer la pancreas şi că el ar fi tratat de un medic german pe care l-ar fi cunoscut cu zeci de ani în urmă când era agent KGB în Germania.

‘Aceasta explică de ce Vladimir Putin este atât de presat să invadeze Ucraina’, unde un conflict armat are loc de mai multe luni în estul ţării între forţele Kievului şi separatiştii proruşi din regiune, nota ziarul american.

Informaţii legate de sănătatea lui Putin au mai circulat şi în 2012, când liderul de la Kremlin şi-a amânat mai multe din vizitele sale programate în străinătate. Mai multe media ruse afirmau atunci că Putin suferă de o agravare a unei afecţiuni mai vechi la coloana vertebrală, dar aceste informaţii au fost dezminţite ulterior de Kremlin.