Hodorkovski s-a reunit cu FIUL său în GERMANIA. Kremlinul spune că fostul magnat înapoi, în Rusia

Fostul magnat al petrolului şi critic vehement al Kremlinului, Mihail Hodorkovski, care a ajuns în Germania după ce a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin după zece ani de închisoare, s-a întâlnit cu fiul său mai mare, Pavel, la Berlin. Kremlinul a anunţat sâmbătă că Hodorkovshi este "liber să se întoarcă în Rusia"

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 09:44

Fiul cel mare al lui Mihail Hodorkovski, Pavel, s-a întâlnit deja cu tatăl său. În prezent, ei sunt împreună la Berlin”, a declarat Olga Pispanen, una dintre purtătoarele sale de cuvânt pentru postul de radio Ecoul Moscovei. Ea nu a precizat când a avut loc întâlnirea. Purtătoarea de cuvânt a adăugat că mama şi tatăl lui Hodorkovski sunt „de asemenea pregătiţi să meargă către Berlin pentru a-l vedea în sfârşit şi pentru a-l îmbrăţişa”. Ea a declarat că fostul deţinut se simte bine şi că va organiza o conferinţă de presă duminică. Locul şi ora acesteia urmează să fie decise, a precizat ea.

Hodorkovski a ajuns vineri la Berlin, la câteva ore după ce a fost scos în cel mai mare secret din închisoarea situată în Karelia (nord-vestul Rusiei). Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat spre surpriza generală graţierea lui Hodorkovski, afirmând că deţinutul a redactat o cerere în acest sens.

„Este liber să se întoarcă în Rusia. Absolut”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kreminului, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de Preşedinţia rusă după care a refuzat să spună însă dacă lui Mihail Hodorkovschi i-au fost impuse condiţii la eliberare sau dacă fostul deţinut, în vârstă de 50 de ani, va fi liber să facă politică în ţara sa.

Citeşte şi MIHAIL HODORKOVSKI, omul care l-a SFIDAT PE PUTIN

Peskov a mai precizat că Hodorkovski i-a scris două scrisori lui Putin: una scurtă, oficială, şi una lungă şi mai personală. El nu a oferit alte detalii.

Hodorkovski a ajuns vineri la Berlin, la câteva ore după ce a fost scos în cel mai mare secret din închisoarea situată în Karelia (nord-vestul Rusiei). Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat spre surpriza generală graţierea lui, afirmând că deţinutul a redactat o cerere în acest sens.

Într-un scurt comunicat, Hodorkovski a confirmat, vineri seara, că a făcut o cerere de graţiere către preşedintele rus „din cauza circumstanţelor familiale”, dar a negat că şi-a recunoscut vinovăţia, aşa cum a afirmat Kremlinul.