Kristalina Gheorghieva NU a auzit nimic despre o SEPARARE a României de Bulgaria prin MCV

Vicepreședinta Comisiei Europene, Kristalina Gheorghieva, a declarat vineri, la Bruxelles, că nu a auzit pe nimeni vorbind despre o separare a Bulgariei de România în cadrul monitorizării prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

23 ian. 2015, 19:27
Kristalina Gheorghieva NU a auzit nimic despre o SEPARARE a României de Bulgaria prin MCV

Kristalina Gheorghieva a pus accentul pe chestiunile interne ale ţării sale, decât pe rezultatele raportului MCV pentru Bulgaria şi România, care se va da publicităţii în data de 28 ianuarie. „Istoria arată că schimbările pozitive sunt posibile. Să nu ne uităm spre vecinii noștri ci să încercăm să facem lucrurile cum trebuie în țara noastră”, a spus Gheorghieva în cadrul unui briefing cu corespondenții bulgari de la Bruxelles.

Citeşte şi Lider politic bulgar: Bulgaria riscă să fie decuplată de România în monitorizarea pentru aderarea la Schengen

Vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat în schimb că proiectul gazoductului South Stream nu reprezintă singura oportunitate pentru Bulgaria și nici singura sa problemă, iar decizia de renunţare la acest proiect aparţine Rusiei. Vicepreședinta CE a mai spus că intenția declarată a Rusiei de a ocoli Ucraina în aprovizionarea cu gaz a Europei ridică mai multe întrebări, dintre care una ar fi cum va reuși Kievul să-și asigure aprovizionarea.

Citeşte şi Iohannis îşi explică declaraţiile: Nu am spus că MCV-ul trebuie ridicat acum. A fost un apel la muncă

Comentând ideea construcției unui nod zonal pentru aprovizionarea cu gaze în Bulgaria, Gheorghieva a spus că aceasta s-ar putea înscrie în strategia UE pentru crearea unei uniuni a energiei. „Pentru a crea un nod de aprovizionare, ai nevoie de furnizori și de destinatari”, a conchis Gheorghieva.