Kuleba: Rusia va fi de acord cu încetarea focului în Ucraina atunci când va fi la un pas de înfrângere

Kuleba a declarat anterior, la 25 mai, că Ucraina nu va face nicio concesie lui Putin, deoarece strategia de pacificare a acestuia din 2014 până la începutul invaziei la scară largă a eşuat.

26 mai 2022, 09:36
Kuleba: Rusia va fi de acord cu încetarea focului în Ucraina atunci când va fi la un pas de înfrângere

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas de înfrângere în războiul împotriva Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, potrivit Ukrinform.

„Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci când Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas de înfrângerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrângere, iar înainte de asta războiul va continua”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, în cadrul unui briefing după participarea sa la Forumul Economic Mondial.
Putin, măsuri disperate în Rusia. Creşte pensiile şi salariile, elimină criteriul vârstei la înrolarea în armată

Kuleba a adăugat că Kievul salută cu sinceritate orice eforturi care duc la o soluţie diplomatică. În acelaşi timp, ministrul a subliniat că, având în vedere situaţia de pe teren şi o analiză a deciziilor Kremlinului, Rusia se concentrează pe război, mai degrabă decât pe diplomaţie.

Kuleba a declarat anterior, la 25 mai, că Ucraina nu va face nicio concesie lui Putin, deoarece strategia de pacificare a acestuia din 2014 până la începutul invaziei la scară largă a eşuat deja şi nu are nicio şansă de succes în viitor.

Razboi in Ucraina. Arma letala a lui Putin – oficial al Serviciilor secrete americane, anunt tulburator

Războiul declanșat de Putin a trecut de borna celor 90 de zile, iar strategia aeriană a Rusiei din Ucraina a reprezentat un eșec total, arată experții militari americani.

Armata roșie a lui Putin a folosit 2.275 de rachete în 85 de zile de lovituri (până pe 23 mai 2022). Un oficial al Servciului de Informații al Apărării (Defense Intelligence Agency) din Statele Unite a declarat că ”mai puțin de jumătate din acest număr de rachete și-au atins ținta, sub 40%”.

”Gândiți-vă la această cifră teribilă: 2.154 de rachete rusești au lovit orașele și comunitățile noastre în puțin peste două luni. Bombardamentul rusesc asupra Ucrainei nu încetează nici zi, nici noapte”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Dar campania de bombardare a Rusiei nu a ajutat prea mult la câștigarea războiului lui Putin, expunând lecții cheie despre vitorul conflictului, scrie ziare.com.

Deși Rusia a aruncat bombe stupide în Ucraina și a tras muniții ghidate cu laser, preponderența atacurilor de pe câmpul de luptă a constituit-o rachetele. Rachetele Iskander (630 dintre ele) au fost lansate de la sol din Belarus și Rusia, balistice și de croazieră.
Război în Ucraina. Forţele ruse bombardează peste 40 de oraşe în Donbas
Navele și submarinele rusești au lansat rachete Kalibr (echivalentul lui Tomahawk), iar bateriile anti-navă de coastă din Crimeea au tras rachete Onyx. ”Dacă te uiți la lansările de rachete în ansamblu, vorbim de faptul că mai puțin de jumătate dintre toate rachetele rusești și-au atins ținta”, a spus un oficial al Servicului de Informații al Apărării (DNI) din SUA, sub protecția anonimatului.

”În acest moment, se menține rata de succes a rachetelor rusești din Ucraina la mai puțin de 40%”, a declarat oficialul american. Ucraina a spus că a doborât 110 rachete de croazieră ale Rusiei, aproape 10% din cele care au ajuns în spațiul aerian al țării.

”Și apoi mai este întrebarea: ce lovesc rușii și care sunt intențiile lor chiar și atunci când reușesc. Timp de câteva zile vorbim de aerodromuri și obiective de apărare aeriană. Apoi, accentul se mută pe fabrici, rețeaua de transport. În fiecare caz, nu vedem atacuri eficiente, doar puține sau deloc urmări grave”, a spus expertul militar.


loading...
Partenerii noștri