Kuweit: Doi suspecţi în atentatul sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic au fost reţinuţi

Poliția kuweitiană l-a arestat pe șoferul mașinii care l-a condus pe atacatorul sinucigaș la moscheea care a fost vineri ținta unui atentat antișiit, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu 26 de morți și 227 de răniți, a anunțat duminică Ministerul de Interne din Kuweit.

RomaniaTV.net
28 iun. 2015, 07:53
Kuweit: Doi suspecţi în atentatul sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic au fost reţinuţi

Ministerul de Interne a precizat că șoferul mașinii, care a părăsit moscheea imediat după atentatul de vineri, este un imigrant ilegal pe nume Abdul-Rahman Sabah Aidan, născut în 1989, a informat agenția de presă oficială kuweitiană KUNA.

Autoritățile l-au arestat de asemenea pe proprietarul casei în care se ascundea șoferul, a precizat ministerul, adăugând că acesta, un cetățean kuweitian, promova o „ideologie fundamentalistă și deviantă”.

Șoferul „se ascundea într-o casă din districtul Al-Rigga, în guvernoratul Al-Ahmadi, în sudul capitalei Kuweit”, al cărei proprietar susținea „ideologia extremistă”, a precizat Ministerul de Interne.

Ministerul de Interne kuweitian a precizat sâmbătă, într-un comunicat, că 26 de persoane au fost ucise și 227 au fost rănite în atac, unul dintre cele mai sângeroase care au avut vreodată loc în acest emirat petrolier și primul care a vizat o moschee. Bilanțul precedent anunța 27 de morți, însă luând în considerare atacatorul.

Teroristul kamikaze a luat drept țintă moscheea Al-Imam Al-Sadeq din capitala Kuweit, în timpul rugăciunii săptămânale care avea loc acolo, în a doua vineri din luna sacră a Ramadanului.

Guvernul kuweitian a declarat ziua de sâmbătă zi de doliu național și a plasat forțele de securitate în stare de alertă.

Gruparea ultraradicală sunită Statul Islamic, care îi consideră pe șiiți „eretici”, a revendicat imediat responsabilitatea atacului de vineri, primul din Kuweit comis de această grupare.