L’Equipe: În sfârşit, Simona Halep a găsit cheia în faţa Mariei Şarapova. BBC: „Victorie memorabilă pentru Simona”

Ediţia online a cotidianului L'Equipe a remarcat, miercuri, faptul că Simona Halep a controlat de la un capăt la altul meciul cu Maria Şarapova şi a reuşit "în sfârşit" prima ei victorie în faţa fostului lider WTA.

04 oct. 2017, 10:29
L’Equipe: În sfârşit, Simona Halep a găsit cheia în faţa Mariei Şarapova. BBC: „Victorie memorabilă pentru Simona”

„Simona Halep a găsit în sfârşit cheia în faţa Mariei Şarapova. Pentru prima dată în carieră, Halep a ieşit victorioasă dintr-un duel cu jucătoarea rusă. A trebui să aştepte a opta tentativă, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul număr 1 mondial, într-o întâlnire controlată de la un capăt la altul”, a scris L’Equipe.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2 şi calificându-se în sferturile de finală ale China Open.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la China Open. Anterior, cea mai bună performanţă a ei la competiţia chineză a realizat-o în 2014, când a atins tot faza sferturilor de finală.

BBC: „Simona Halep obține o victorie memorabilă în fața Mariei Sharapova”

L’Equipe: ”Pentru prima dată în carieră, Simona Halep a dominat-o pe Maria Sharapova, miercuri, în optimile turneului de la Beijing. Românca a rămas în urmă cele șapte înfrângeri consecutive împotriva rusoaicei”.

WTA: ”Simona Halep răzbună înfrângerea de la US Open cu Sharapova în China. Românca este prima sfertfinalistă de la Beijing. Halep reușeste prima victorie cu Maria”

Sport: „Sharapova a vărsat lacrimi în fața lui Halep. Românca a câștigat cu 6-2, 6-2 în fața rusoaicei, care a fost consolată în timpul meciului de antrenorul ei. Simona o poate întrece pe Garbine Muguruza și poate ajunge numărul 1 mondial, dar trebuie să câștige trofeul”.

Express: ”Maria Sharapova, eliminată de la Beijing de o Simona Halep foarte agresivă”

Punto de Break: „Halep reușeste să spargă zidul Sharapovei. Românca a reușit să o învingă pentru prima oară în opt meciuri pe rusoaica la capătul unei partide în care nu i-a lăsat șanse”

Tennis World: Halep s-a răzbunat pe Şarapova

„Halep s-a răzbunat pe Şarapova”, a scris publicaţia Tennis World, care a adăugat că românca i-a produs adversarei ei prima înfrângere în două seturi în acest an.

„Halep a oferit una dintre cele mai bune performanţe la simplu din carieră pentru a-şi egala cel mai bun rezultat la China Open, calificarea în sferturile de finală. Halep a învins-o pe Şarapova pentru prima dată în carieră jucând aproape perfect în primul set, arătând o bună aocperire a terenului, dând adâncime şi lăţime consistentă loviturilor, câştigând 69 la sută pe primul sevriciu şi 57 la sută pe al doilea”, a adăugat sursa citată.

„Nemiloasa Simona Halep o elimină pe Maria Şarapova de la China Open”, a titrat AFP, iar BBC a scris că „Simona Halep parafează o victorie-reper în faţa Mariei Şarapova.