La 66 de ani, o femeie ridică 100 de kilograme FOTO

O femeie de 66 de ani din Anglia a câştigat primul loc la un concurs de ridicat greutăţi din oraşul Bournemouth. Actuala pensionară, fostă asistentă medicală, a doborât mai multe recorduri pentru grupa ei de vârstă, ajungând una dintre cele mai puternice bunicuţe din Marea Britanie. Ea reuşit să ridice 100 de kilograme, dublul greutăţii sale. 

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 11:19

Pat Tombs, sau „Piticul Atomic”, cum îi spun colegii din sala de antrenament este o fostă asistentă medicală care de şase ani se antrenează în fiecare zi pentru a-şi depăşi limitele.

Femeia spune că a intrat prima oară într-o sală de forţă deoarece voia să slăbească.  A început să se antreneze pentru a-şi îmbunătăţi încrederea în sine. Zi după zi a reuşit să ridice greutăţi din ce în ce mai mari astfel că bătrânica de un metru şi jumătate a ajuns la greutăţi de aproape 100 de kilograme. Dat fiind faptul că nu cântăreşte mai mult de 50 de kilograme, ea a ajuns să ridice dublul greutăţii ei.

Doamna Tombs a ajuns vedetă locală în Clacton, oraşul în care locuieşte, din regiunea Essex. Potrivit The Sun, ea a reuşit să doboare nu mai mult de trei recorduri neoficiale ale Angliei în materie de ridicat greutăţi. Ultimul concurs la care a participat a avut loc în Bournemouth, în luna noiembrie, unde a câştigat primul loc la mai multe categorii. 

„Ştiind că am doborât recorduri la fiecare categorie mă face să plutesc, a fost un sentiment cu adevărat incredibil. Pensionarea este timpul perfect pentru a începe să faci lucruri diferite, şi cred că mulţi oameni vor fi surprinşi de capabilităţile lor. Iubesc să fiu activă, şi numai gândul de a sta toată ziua în casă cu ochii la televizor ma omoară”, a declarat femeia. Din cauza forţei şi determinării de care dă dovadă, femeia a devenit antrenor personal al unei săli de forţă din oraş, sperând ca povestea ei să inspire şi alte persoane în vârstă să fie active. Ea consideră că sportul la vârste înaintate este benefic atît pentru fizic cât şi pentru psihic.

Citeşte şi Vrei să slăbeşti prin sport? Află când este cel mai bun moment al zilei să faci exerciţii fizice.