La 75 de ani, Rică Răducanu este într-o formă de zile mari. Joacă tenis de picior pe plajă şi se hidratează cu bere. VIDEO

La începutul anului, fostul portar al Rapidului a trecut printr-o mare cumpănă. Şi el, şi soţia lui s-au infectat cu coronavirus.

04 iul. 2021, 16:14

Rică Răducanu a petrecut două săptămâni cumplite internat la Matei Balş. Fostul portar a trecut mai uşor peste boală comparativ cu soţia lui,  care a trebuit să-şi administreze oxigen şi acasă, după ce s-a externat.

Boala asta e rea şi, pentru cine mai are şi alte boli, e şi mai rău. Nu mi-a fost foarte greu, eu am stat în spital, dar nu am avut mari simptome. A fost beleaua de pe lume să stau singur acasă, când era soţia în spital, m-au luat toate gândurile. Soţia încă nu e foarte bine, a stat o lună în spital, a prăpădit-o la plămâni virusul ăsta. I-am luat aparat de oxigen acasă. E şi cu alte probleme. E rea boala asta. Nevastă-mea e mai tare însă psihic ca mine”, declara Rică Răducanu, la scurt timp după externare, pentru Pro TV.

Citeste si Rică Răducanu, mărturisire cutremurătoare după ce s-a vindecat de Covid-19. Soţia sa a stat o lună în spital!

Acum, însă, fostul mare portar al Rapidului pare să se simtă mai bine ca niciodată. Recent, a fost suprins la Neptun jucând fotbal de picior, alături de parteneri mult mai tineri ca el. Rică Răducanu a jucat peste o oră, în condiţiile în care temperatura era de peste 35 de grade Celsius. La pauze, se hidrata cu bere rece.

Rică Răducanu, portarul care a dominat „viaţa fotbalistică” în perioada 1965 si 1978

După zece campionate jucate pentru Rapid, echipa în care a debutat, a trecut la Sportul Studenţesc şi apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa.

Citeste si Roger Federer, la aproape 40 de ani, în optimi la Wimbledon. Elveţianul ajunge pentru a 18-a ară în a doua săptămână la Londra

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, având la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie, iar în echipa naţională 61 de selecţii. Este recunoscut ca personalitate a sportului românesc fiind considerat portarul care a dominat „viaţa fotbalistică” în perioada 1965 si 1978.

Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de preşedintele Traian Băsescu cu „Meritul Sportiv” Clasa III, alături de Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, reprezentanţi ai generaţiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.