La 92 de ani, Kalaşnikov devine consilierului lui Rogozin

Mihail Kalaşnikov, părintele legendarei arme ruseşti, a fost de acord, marţi, să devină consilierul lui Dmitri Rogozin, noul vicepremier rus pentru industria Apărării.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 14:47
La 92 de ani, Kalaşnikov devine consilierului lui Rogozin

Kalaşnikov, care are acum 92 de ani, a acceptat oferta pe care Dmitri Rogozin i-a făcut-o în timpul vizitei la fabrica Ijmaş din oraşul de pe Volga Ijevsk, unde sunt produse mitralierele Kalaşnikov, relatează RIA Novosti, în pagina electronică, citată de Mediafax.

„Am o cerere personală pentru dumneavoastră – să deveniţi consilierul meu”, a declarat Rogozin, care înainte de a fi numit vicepremier a fost trimisul Rusiei la NATO. „Voi avea un singur consilier în Rusia, iar acesta va fi Kalaşnikov”, a declarat el.

În septembrie 2011, şeful Statului Major rus Nikolai Makarov a declarat că Ministerul Apărării a încetat să mai cumpere arme AK-47 din cauza stocurilor prea mari, afirmând că acestea vor fi înlocuite cu modele noi de arme mai mici şi mai uşoare.

AK-74 este cea mai utilizată şi cea mai cunoscută armă din lume, fiind folosită de 50 de armate şi numeroase mişcări de gherilă.


loading...