La 94 de ani va reprezenta Elveţia la Eurovision. ASCULTĂ MELODIA!

Elveţia şi-a ales melodia pentru Eurovision 2013. Un grup de misionari care fac parte din Armata Salvării va reprezenta ţara anul viitor în Suedia. Liderul grupului are 94 de ani şi este considerat cel mai bătrân participant din toate timpurile.

18 dec. 2012, 09:39
La 94 de ani va reprezenta Elveţia la Eurovision. ASCULTĂ MELODIA!

Trupa Heilsarmee (Armata Salvării), formată din şase membri, va reprezenta Elveţia la ediţia din 2013 a Eurovisionului. Piesa intitulată „You and Me” a fost câştigătoarea ediţiei naţionale.

Sâmbătă, odată cu alegerea câştigătorului, controversatul grup a creat agitaţie în toată ţara deoarece Eurovision interzice trupele cu tentă militară. Din acest motiv, grupul trebuie să îşi schimbe numele pentru a putea participa. 

Emil Ramsauer, în vârstă de 94 de ani, basistul trupei este considerat cel mai bătrân participant la Eurovision din toate timpurile. Cu o experiență muzicală de peste 80 de ani, Emil cântă de la vârsta de 10 ani în fanfara Armatei Salvării din Elveția.

Presiunea este mare pe umerii grupului, mai ales că Elveția nu a mai câștigat Eurovisionul din perioada în care Celine Dion reprezenta țara, în 1988. Melodia a captat rapid atenția publicului, acesta fiind și scopul muzicienilor. Ei au vrut să promoveze Armata Salvării, un grup umanitar creștin.

Ediția din 2013 va avea loc în orașul Malmo, din Suedia. Potrivit BBC, concursul este urmărit de mai mult de 100 de milioane de oameni din toată lumea. Anul acesta va fi un an cu mai puțini participanți după ce mai multe țări au anunțat că refuză să participe din cauza crizei economice.