La an nou, partide noi. Vezi cine îşi pregăteşte intrarea pe scena politică în 2012

Încurcate sunt căile politicii, încurcate vor fi şi alianţele care se vor face în 2012. Începutul anului aduce partide noi pe scena politică.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 07:45
La an nou, partide noi. Vezi cine îşi pregăteşte intrarea pe scena politică în 2012

Ianuarie ar putea fi luna lui Mircea Geoană. Dat afară din PSD, fostul preşedinte al Senatului se pregăteşte să-şi facă propriul partid. Un partid în care-i aşteaptă pe Marian Vanghelie şi alţi susţinători din PSD.

În primăvară va fi lansată cu surle şi trâmbiţe „Noua Republică”, formaţiunea pe care fostul ministru al Muncii, fost consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, o vede ca „Albă ca Zăpada” a politicii româneşti.

Începutul lui 2012 ar putea aduce pe scena politică şi un partid de extremă dreapta, ai cărui lideri promit unirea cu Republica Moldova şi confiscarea averilor ilicite. Înainte de Crăciun, magistraţii Tribunalului Bucureşti au primit o cerere de înscriere a formaţiunii politice Noua Dreapta”.

Partidele deja existente caută parteneri cu care să meargă la alegerile de anul acesta.

UNPR-ul lui Gabriel Oprea, spre exemplu, a lansat Uniunea Social Progresistă, s-a aliat cu PIN-ul Laviniei Şandru, s-ar putea alia şi cu partidul lui Mircea Geoană şi a lansat deja o invitaţie către Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost curtat şi de PDL, prin toamna anului trecut, atunci când se vorbea despre Mişcarea Populară, o mişcare de centru-dreapta în care ar fi trebuit să-şi dea amâna politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Gigi Becali, spre exemplu, şi-a exprimat dorinţa de a intra în Mişcarea Populară. După ce Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui a înregistrat la OSIM denumirea, ideea unirii forţelor de centru-dreapta a intrat într-un con de umbră, dar are şanse mari să iasă la lumină în prima jumătate a acestui an.