La Cambridge îţi ia gura foc VIDEO

Un restaurant din Cambridge prepară mâncăruri atât de iuţi, încât pleci cu Salvarea de la masă.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 19:42
La Cambridge îţi ia gura foc VIDEO

Este „Săptămâna Iadului” acum, la Cambridge, unde un restaurant – East Coast Grill – este renumit pentru mâncărurile foarte picante, făcute parcă numai pentru cunoscători, mai precis, pentru cei foarte rezistenţi la iuţimile din farfurie.

Cu toate acestea, eveniment anual adună mulţi curioşi pe lângă clienţii vechi. Restaurantul are o regulă pentru cei care nu  se încumetă nici măcar să guste din mâncărurile sale : clientul respectiv trebuie să-i dea în scris chelnerului refuzul lui de a comanda ceva acolo, precizând că îşi pune viaţa în pericol.

Cei care nu fac aşa şi se încumetă să mănânce totuşi, riscă foarte mult, relatează CBS Boston. Aşa s-a întâmplat marţi seara, când un bărbat s-a supraestimat şi, după cîteva înghiţituri din meniul „Psta Plate from Hell” („Paste din Iad”), i s-a făcut rău şi a fost luat de la restaurant cu ambulanţa.

„Toţi cei cărora le place mâncarea iute, condimentată, fac pe grozavii şi caută buclucul cu lumânarea”, spune mai în glumă, mai în serios, patronul restaurantului, Chris Schlesinger.  Iată ce spune şi unul dintre membrii pazei de coastă, Cameron Butts, care s-a lăsat ispitit de experienţa „hot” : „Durere. Nu mai pot să respir. Nu mai pot să vorbesc. Are gust foarte bun, la început. Dar acum nu mai simt nici un fel de gust!” … Alţii ca el, au povestit la fel despre senzaţiile pe care le-au avut.

Ingredientul principal folosit de Hell Week este piperul Naga, unul dintre cele mai  iuţi sortimente de piper din lume, a dezvăluit Schlesinger, care spune că, „din fericire, chiar dacă salvarea a venit deseori (la restaurantul lui,n.r), nu a murit nimeni până acum.”