La ce duce POLUAREA EXTREMĂ: Cum sunt nevoiţi să se pozeze turiştii din Hong Kong FOTO

Hong Kong are unele dintre cele mai uimitoare clădiri din lume. Problema este că acestea abia se mai văd din spatele cortinei dense de smog care a înghițit mai multe cartiere ale orașului, și sunt foarte greu de surprins în fotografiile de vacanță. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 09:21

Pentru că este extraordinar de greu să se rezolve problema poluării aerului, autoritățile din Hong Kong au decis să instaleze bannere în care orizontul oraşului apare clar, şi unde turiştii pot face fotografii, potrivit OddityCenter.

Săptămâna aceasta, indexul de poluarea a aerului din Hong Kong a atins nivelul „foarte ridicat” în Districtul Central și de Vest, în Causeway Bay și Mongkok, cu concentrații foarte ridicate de ozon toxic și dioxid de azot înregistrate de posturile locale de monitorizare.

În afară de probleme legate de sănătate, fumul gros care acoperă orașul dăunează, de asemenea, şi turismului local. Potrivit ziarului chinez China Daily, poluarea aerului a contribuit în mare măsură la scăderea numărului de turiști, cu un studiu recent care dezvăluie o creștere a numărului de „plângeri ale turiştilor care sunt nemulţumiţi că locurile pitorești sunt stricate de poluare”. La urma urmei, la ce foloseşte linia magnifică a orizontului într-un oraș dacă abia o vezi? Din fericire, autorităţile din Hong Kong au venit cu o nouă soluție la această problemă – au instalat o serie de bannere panoramice cu o imagine clară a orașului, în diferite locuri de interes. Aici, oamenii pot realiza fotografii fără smog, ca să aibă ca suveniruri.