La ce folosesc şanţurile de pe partea inferioară a cănilor şi ceştilor. Nu ţin de design, ci au o utilitate neaşteptată

Cu siguranţă aţi observat micile scobituri sub formă de şanţuri de pe fundul ceştilor şi cănilor. Prezenţa lor acolo nu este întâmplătoare şi nici nu ţine de design.

14 ian. 2022, 18:21
La ce folosesc şanţurile de pe partea inferioară a cănilor şi ceştilor. Nu ţin de design, ci au o utilitate neaşteptată

Şanţurile de pe partea inferioară a cănilor şi ceştilor au un rol extrem de important pe care cu siguranţă cel mai mulţi dintre noi nu îl cunosc. Ele poartă denumirea de „șanțuri de drenaj” şi ajută la scurgerea apei care se acumulează pe cană, respectiv pe ceaşcă atunci când acestea sunt spălate.

Prin ‘porțile acelea de scurgere’, aflate pe partea inferioară a cănilor sau ceștilor, se poate scurge apa care se acumulează atunci când vasele respective sunt cu gura în jos, în mașina de spălat vase„, scrie site-ul Reader’s Digest.

La ce folosesc şanţurile de pe partea inferioară a cănilor şi ceştilor

Se întâmplă aproape de fiecare dată ca ceștile și cănile care au partea inferioară perfect dreaptă să adune apă în acea zonă sau apă amestecată cu detergent atunci când sunt așezate cu gura în jos în mașina de spălat. Acest lucru nu se mai întâmplă, însă, în cazul cănilor sau ceștilor prevăzute cu acele şanţuri.

Citeste si De ce e musai să ai doar prosoape albe în baie. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

E o idee destul de reușită la care s-au gândit designerii de produs, sunt de părere cei mai mulți dintre cumpărători, care susţin că devenea destul de frustrant și de neplăcut să vadă că ceștile sau cănile nu erau perfect curate atunci când le luau din mașina de spălat.

Producătorii suedezi ai unei companii celebre au fost cei care au lansat această modă pe piață, ulterior, modelul fiind preluat de tot mai multe companii.

Citeste si Pune un șervețel umed în frigider și toarnă peste el bicarbonat de sodiu. Rezultatul este absolut uimitor!

Cafeaua de dimineață nu ne face productivi. Când ar trebui să bem prima ceașcă pentru un efect optim

Şi pentru că tot suntem la capitolul căni şi ceşti, să vorbim şi despre licoarea care le umple cel mai des, cafeaua. Un renumit specialist, care împărtășește sfaturi de sănătate pe TikTok, susține că nu ar trebui să bem cafea dimineața.

Deși multe persoane sunt de părere că nu pot funcționa fără această licoare magică la primele ore ale dimineții, expertul ne sfătuiește să nu forţăm organismul cu o doză artificială de energie.

Nu beți cafea primul lucru dimineața ca să vă treziți. Corpul tău te trezește în mod natural cu cortizol, primești un o doză de cortizol dimineața, în mod natural”, a menționat medicul într-un clip, devenit viral pe TikTok.