La ce foloseşte dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

Un video în care se explică la ce foloseşte, de fapt, rolul dopului cu inel din interiorul sticlelor face furori pe internet. Nu te-ai fi gândit niciodată că are acestă utilitate.

11 feb. 2022, 21:43
La ce foloseşte dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

La ce foloseşte dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei. Cu siguranţă ai observat că dopul sticlei de ulei este însoţit de un fel de inel special din plastic. În rândurile următoare îţi vom spune la ce foloseşte.

La ce foloseşte dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei

Un filmuleţ postat pe TikTok, în care se explică rolul dopului cu inel din interiorul sticlei cu ulei, a devenit viral pe internet. Niciodată nu te-ai fi aşteptat că uleiul se poate strecura prin acel dop sigilat, astfel încât să curgă cantităţi foarte mici.

În secţiunea de comentarii, mai mulţi intrnauţi au început o întreagă dezbatere pe marginea acestui subiect. Anumite persoane spun că dopul are rolul de a proteja scurgerile din sticlă la transport, fiind şi o dovadă a faptului că sticla nu a fost utilizată înainte.

Alte persoane spun că dopul permite uleiului să curgă foarte încet pentru ca atunci când gătim să nu punem ulei prea mult fără să vrem, mai ales că la gătit uleiul trebuie folosit în cantități moderate pentru o bună sănătate.

Vezi mai jos filmuleţul în care se explică utilitatea dopului de la sticla de ulei.

Nu mai arunca uleiul după ce ai gătit. Nouă lucruri pe care le poţi face cu el

Citeşte şi Uleiul esenţial de tămâie redă frumuseţea şi tinereţea pielii, şterge ridurile şi tratează acneea. Ce alte beneficii pentru sănătate şi frumuseţe are acest produs

Uleiul alimentar poate rezolva cu succes problema enervantelor balamale care scârțaie sau problema încuietorilor uzate. De asemenea, acesta ajută la prevenirea ruginii pe suprafețele metalice și pe unele obiecte.

Un alt lucru pe care îl poţi face cu uleiul alimentar uzat este să alimentezi lampa din casă, aşa cum făceau bunicii noştri.

De asemenea, uleiul alimentar uzat ajută la întreţinerea mobilierului din lemn. Prepară o soluţie compusă din ulei de gătit şi oţet şi aplică pe mobilier dacă aceste este zgâriat. Vei observa imediat cum lemnul îşi recapătă strălucirea, iar mobila ta va arăta ca nouă, potrivit shtiu.ro.

Uleiul de gătit poate fi folosit cu succes pentru a înmuia şi păstra mobilierul din piele

Protejează mobilierul din ratan şi răchită. Tot ce trebuie să faci este să aplici puţin din uleiul cu care au gătit pe o cârpă, apoi lustruieşte mobilierul.

De asemenea, te ajută să îndepărtezi mai uşor vopseaua de pe mâini. Tot ce trebuie să faci este să te speli cu ulei, să laşi să acţioneze timp de câteva minute, după care să te clăteşti cu apă călduţă. Vopseaua se va desprinde imediat de pe mâinile tale.

Spală oalele şi tigăile noi cu uleiul cu care ai gătit înainte de a le folosi. Acesta ajută la protejarea lor.

Acoperă instrumentele de grădinărit cu ulei pentru a preveni lipirea acestora de iarbă sau pământ.

Dacă ai rămas fără detergent auto, foloseşte cu încredere uleiul cu care ai gătit. Acesta îndepărtează cu succes chiar şi cele mai dificile peste de pe suprafaţa maşinii.  Tot ce trebuie să faci este să pui puțin ulei de gătit pe o cârpă sau un prosop de hârtie și să ştergi zonele murdare. Maşina ta va arăta ca nouă, fără să o duci la spălătorie.

Citeşte şi Cum să scoţi petele de ulei de pe haine. Trucul genial care te va salva