La ce lucrări trebuie să contribuie toţi locatarii unui bloc

Reparaţiile la terasa blocului, a subsolului, precum şi a liftului trebuie suportate de toţi proprietarii, indiferent de etajul la care aceştia locuiesc. Nu puţine sunt cazurile în care vecinii nu au vrut să pună bani pentru reparaţia terasei pentru că la ei nu ajunge apa sau pentru lift, pentru că nu îl foloseşte.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 09:48
La ce lucrări trebuie să contribuie toţi locatarii unui bloc

Deşi locatarii contribuie la un fond de reparaţii anual, atunci când se strică ceva în bloc, plăteşte, de multe ori, doar proprietarul direct afectat, scrie evz.ro.

Marea problemă a celor de la ultimul etaj este starea precară a acoperişului, care este un spaţiu comun, la fel ca subsolul sau liftul.

În cazul în care nu toţi locatarii vor să contribuie cu bani la reparaţiile făcute, locatarul care a plătit singur reparația îi poate chema în judecată pe reprezentanții asociației de proprietari, dar și pe ceilalți vecini care au refuzat să contribuie.

Diferențele de bani se vor putea recupera în instanță doar dacă cel care a plătit reparaţia pentru lucrările efectuate a păstrat chitanţele.