E timpul să renunţăm la scrisul de mână?

Scrisul de mână este un subiect dezbătut cu nostalgie de revistele din întreaga lume. Dacă unii experţi văd în această artă pe cale de dispariţie un obicei care merită să supravieţuiască, alţii sunt de părere că nu există nici un motiv pentru care să nu renunţăm la scrisul de mână. 

25 feb. 2013, 16:46
E timpul să renunţăm la scrisul de mână?

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că 40% dintre locuitorii acestei ţări nu au scris nimic de mână în ultimele şase luni, nici măcar felicitările de Crăciun.

Statele Unite sunt şi mai pragmatice în acest sens. Începând de anul viitor, 45 de state din SUA au decis să facă din învăţatul scrisului de mână o materie opţională.

Un articol publicat în Le Point încearcă să arate de ce este nevoie, încă, de scrisul de mână. Pe primul loc în topul argumentelor se situează reţetele medicului, listele pentru cumpărături sau bileţelele lăsate prin casă.

Introducerea reţetelor electronice sau a aplicaţiilor de pe telefonul mobil, care te ajută la cumpărături, contrazic, însă, necesitatea scrisului de mână chiar şi pentru aceste lucruri. 

Al doilea argument este nostalgia: arta scrisului de mână este pe cale de dispariţie. 

Şi revista Prospect a publicat un material pe acest subiect. „Au existat mai multe încercări de a renunţa la orele de caligrafie. Oamenii au fost indignaţi, ar fi un act de barbarie”, scrie revista. În concluzie, adaugă jurnalistul străin, motivele pentru care se predă, încă, în şcoli, caligrafia ţin de obişnuinţă şi tradiţionalism, nu de eficienţă.

Învaţă-l să îndrăgească scrisul de mână