La ce pericole te expui dacă porţi haine strâmte

Blugii skinny sunt articolul vestimentar preferat al femeilor, deoarece scoate în evidență silueta. Cu toate acestea, purtarea de haine foarte strâmte pe corp  ne poate pune în pericol postura, circulația și chiar fertilitatea.

14 iul. 2017, 08:50
La ce pericole te expui dacă porţi haine strâmte

Problemele de sănătate provocate de purtarea hainelor strâmte sunt:

Infecții

Afecțiunea cu care se confruntă tot mai multe femei este infecția vaginală. Țesuturile care sunt folosite pentru confecționarea hainelor și lenjeriei de corp nu permit pielii să respire așa cum ar trebui. Iar bacteriile și umiditatea provoacă modificarea pH-ului vagina, dezvoltând infecții. 

Circulație sangvină deficitară

Când hainele sunt foarte strânse pe corp, sângele nu mai circulă normal. Cele care mai au cel mai mult de suferit atunci când porți pantaloni strâmți sunt venele, care nu mai pot pompa sângele către inimă. Acest lucru cauzează vene varicoase.

Probleme de postură

Unele femei aleg să poarte pantaloni cu două mărimi mai mici. Rochiile, bluzele și sutienele care sunt prea mici rănesc spatele și afectează în timp coloana vertebrală. În plus, pot provoca postură incorectă a umerilor, a gâtului și a capului. 

Dificultate în respirație

Dacă hainele sunt prea strânse, pieptul, plămânii și diafragma pot fi afectate. Și dacă sistemul respirator nu-și mai poate îndeplini funcțiile, organismul nu poate elimina prematur dioxidul de carbon. 

Celulită

Chiar dacă hainele strâmte nu provoacă în mod direct celulita, ele pot înrăutăți problema. Acumularea de grăsimi în țesuturile majore ale picioarelor este ceea ce formează celulita. Atunci când pielea nu are loc să respire, nu poate elimina toxinele. Dacă ai celulită, acordă atenție modelului de pantalon pe care-l porți.

Retenție de apă

Hainele strâmte duc la umflarea picioarelor, deoarece sistemul limfatic nu poate să-și îndeplinească funcțiile. Retenția de lichide nu este cauzată doar de consumul excesiv de sare sau de faptul că nu bei suficientă apă, ci și de pantalonii strâmți pe care-i porți zilnic. 

Iată câteva sfaturi:

–    Cumpără haine pe măsura potrivită.

–    Când cumperi lenjerie de corp, alege-o pe cea din bumbac, astfel încât acele zone să poată respira fără a provoca infecții.

–    Dacă stai mult în picioare, alege să porți o pereche de pantaloni mai largi. Te vei simți mult mai confortabil!

Exerciții de respirație antistres