La ce truc apelează rușii pentru a obține clătite delicioase. Gospodinele trebuie neapărat să îl știe

Clătitele reprezintă dulcele preferat pentru mulți. Gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai sofisticate. Rușii au însă un truc pe care e musai ca toate gospodinele să îl cunoască.

08 nov. 2022, 17:29
La ce truc apelează rușii pentru a obține clătite delicioase. Gospodinele trebuie neapărat să îl știe

Clătitele reprezintă dulcele preferat pentru mulți. Fie că vorbim de clătite cu brânză, cu dulceață sau cu ciocolată, cu siguranță că nimeni nu ar refuza un asemenea desert. Unii preferă rețeta clasică, alții vor să vină cu lucruri noi pentru un gust care dă un plus de savoare.

Trucul folosit de ruși pentru clătite de nota zece

Preparatele rusești nu sunt chiar străine pentru români, mai ales că pe ici pe colo gastronomia rusească se intersectează cu cea românească, mai ales când vorbim despre preparatele din zona Moldovei, însă gospodinele ar trebui să își noteze trucul folosit de ruși pentru preparea clătitelor și cu siguranță desertul le va fi lăudat. Difența însă nu este una chiar atât de mare, în ceea ce privește ingredientele și nici modul de a prepara clătite. Un singur ingredient face însă diferența. Ingredientul ,,secret” se referă la o singură lingură de smântână care dă o savoare aparte.

Cum se prepară clătitele rusești

Iată de ce ingrediente avem nevoie:

  • o jumătate de litru de lapte (500 de mililitri)
  • trei ouă
  • 300 de grame de făină
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr – opțional, în funcție de preferințe și restricții alimentare
  • trei linguri de ulei
  • 50 de grame de unt pentru prăjit
    smântână

Modul de prepare este foarte simplu. Ma întâi se bat bine ouăle cu uleiul, praful de sare și cu zahărul cu un mixer. Tot procesul durează două minute. Mai apoi  puteți turna laptele și făina. Nu uitați că aluatul să fie cât mai dens. Clătitele le puteți lăsa la rumenit cam 50 de secunde pe fiecare parte, iar mai apoi le puteți servi.

Citește și: Franța vine cu o nouă idee macabră. Pentru ca înmormântarea să fie eco, sicriul este dus la cimitir cu bicicleta

Citește și: Ce obiceiuri avea Gigi Becali când juca la cazinou. Motivul şocant pentru care a aruncat cu un scaun în geam!