La Mulţi Ani, Gică Hagi. „Regele” împlineşte azi 53 de ani, ce mesaje a primit de ziua sa VIDEO

Gică Hagi împlineşte astăzi 53 de ani, iar cei de la Viitorul i-au pregătit un filmuleţ special, în care au adunat urările jucătorilor, antrenorilor, dar şi pe cele transmise de Cosmin Contra, Murat Yakin şi Fatih Terim.

05 feb. 2018, 09:30
La Mulţi Ani, Gică Hagi. „Regele” împlineşte azi 53 de ani, ce mesaje a primit de ziua sa VIDEO

Gheorghe Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965, la Săcele, în judeţul Constanţa. El a început fotbalul la Farul, în 1978, pentru echipa mare debutând la vârsta de 17 ani. S-a transferat la Sportul Studenţesc în 1983, după ce în prealabil semnase un contract cu Universitatea Craiova.

În 1987 s-a transferat la Steaua, el fiind cel care cel care le-a adus roş-albaştrilor al doilea trofeu european, în 1987, Supercupa Europei, prin golul marcat în poarta lui Dinamo Kiev. În 1990, a fost transferat de Real Madrid, care a plătit atunci 4 milioane de euro. Era la momentul respectiv cel mai scump jucător din istoria clubului spaniol.

Au urmat Brescia, Barcelona şi Galatasaray – club la care pare că s-a simţit cel mai bine. A jucat aici timp de cinci ani şi a revoluţionat fotbalul din Turcia. A reuşit să câştige Cupa UEFA şi Supercupa Europei, în anul 2000 – primele trofee europene pentru Galatasaray.

Cât despre naţională, perioada lui Gică Hagi a fost cea mai bună din istoria fotbalului din România. Vârful l-a atins la CM 1994, când a fost aproape să ajungă în semifinale, însă ”tricolorii” au fost eliminaţi dramatic de Suedia. Este cel mai bun marcator din istoria naţionalei, cu 35 de goluri, deşi n-a fost atacant. S-a retras din activitate în 2001 şi de atunci a început şi decăderea echipei naţionale. Alături de Ilie Năstase şi Nadia Comăneci, Gică Hagi este unul dintre cei mai cunoscuţi români în toată lumea.

Cu ocazia aniversării, cei de la Viitorul i-au pregătit un filmuleţ în care a adunat urările jucătorilor, dar şi pe cele transmise de Fatih Terim şi Murat Yakin – fost rival de la Fenerbahce. De asemenea, şi selecţionerul Cosmin Contra a avut un mesaj de ziua ”Regelui”.