La Mulţi Ani, Mr. President: Barack Obama împlineşte 54 de ani

Barack Obama împlineşte 54 de ani. Pentru cel mai puternic om de pe planetă, această zi specială din viaţa fiecărui om a început cu o agendă de lucru destul de încărcată.

04 aug. 2015, 15:04
La Mulţi Ani, Mr. President: Barack Obama împlineşte 54 de ani

Preşedintele american Barack Obama şi-a început aniversarea zilei sale de naşte cu o agendă foarte încărcată. Încă de dimineaţă, pe agenda lui figurau chestiuni legate de politica Naţiunilor Unite, antreprenoriat, acordul semnat cu Iranul, schimbările climatice şi alte chestiuni, inclusiv un prânz pe care l-a luat cu vicepreşedintele său, Joe Biden, care ar urma să se decidă dacă va intra în cursa pentru Casa Albă, în 2016, scrie eurweb.com.

Cu toate acestea, în ajunul zilei sale de naştere, Obama a avut parte de o surpriză din partea participanţilor la un summit al liderilor tineri din Africa, care i-au cântat „La Mulţi Ani!”.

Vezi şi Barack Obama, dans tradiţional în Kenya. Imagini inedite cu preşedintele SUA VIDEO

La rândul lui, Obama a ţinut să facă unele confesiuni şi a spus că a început să „reflecteze” la vârsta pe care o are. „Mâine este ziua mea de naștere și încep să reflectez la vârsta pe care o am”, declara, luni, Obama, când a prezentat un plan de luptă împotriva schimbărilor climatice

Ca de obicei, când se apropie ziua lui, Obama a invitat trei prieteni buni din Hawaii – Mike Ramos, Bobby Titcomb şi Greg Orme – sâmbătă, la o partidă de golf, iar după aceea au sărbătorit la reşedinţa de la Camp David. 

Presa americană a mai scris că preşedinte îşi va sărbători, probabil, ziza de naştere în cursul zilei, dar amănunte despre acest eveniment nu au fost date încă.

Felicitat de Putin

Președintele rus Vladimir Putin a informat public că îi va trimite o telegramă de felicitare liderului de la Casa Albă.

„Felicitările cu această ocazie au fost obligatoriu planificate, dar o convorbire telefonică cu preşedintele american Barack Obama nu este prevăzută în agendă”, a informat purtătorulde cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.