La patru ani de la moartea Denisei Răducu, scandalul moștenirii continuă. Lovitură neașteptată pentru sora artistei!

Denisa Răducu s-a stins din viață în urmă cu patru ani, iar Adelina, sora artistei, a dat în judecată mai multe case de producție, pentru neplata drepturilor de autor.

15 dec. 2021, 13:04
La patru ani de la moartea Denisei Răducu, scandalul moștenirii continuă. Lovitură neașteptată pentru sora artistei!

Denisa Răducu s-a stins din viață în 2017, din cauza unui cancer extrem e agresiv, iar până în ziua de azi problemele legate de moștenirea artistei nu au fost rezolvate.

Adelina, sora Denisei Răducu, a devenit unica moștenitoare a regretatei cântărețe, motiv pentru care tânăra a dat în judecată mai multe case de producție, printre care și cea a unchiului ei, Florin Pește, dar și pe propriul văr, Liviu Dovleac (fostul impresar al Denisei), pentru plata drepturilor de autor.

Mama Denisei Răducu, îngenuncheată de durere la mormântul regretatei artiste. Mesajele de dincolo, primite de la fiica sa: „O visez seară de seară”

Adelina Răducu a avut mai multe solicitări din partea pârâților, în sala de judecată.

  • să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și actelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emilia Denisa;
  • să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor;
  • să se dispună obligarea pârâtelor societăți comerciale la respectarea dreptului de autor al artistei Răducu Emilia Denisa;
  • să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor;
  • să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată

Judecătorii au respins patru capete de acuzare, inclusiv cel care se referă la plata sumelor încasate până acum cu titlu de drepturi de autor. Motivul pentru care magistrații au luat această decizie este de-a dreptul halucinant, se pare că Adelina Răducu nu a plătit taxa de timbru, care reprezintă un procent din suma revendicată.

Ce a descoperit tatăl Denisei Răducu la mormânt. A mers să îi ducă flori şi dulciuri de Moş Nicolae

Adelina poate spera totuși într-o decizie favorabilă a judecătorilor care să stabilescă faptul că ea este cea care trebuie să încaseze drepturile de autor asupra operelor interpretei.

Sora Denisei încasează oricum o parte din drepturi, respectiv cele conexe (de interpretare), însă drepturile de autor au rămas la compozitori și producători muzicali, adică cei care au realizat melodiile interpretate de aceasta, relatează wowbiz.ro.