La Ploieşti s-a deschis „Târgul cu bunătăţi”

Pe parcursul lunii decembrie, ploieştenii se pot bucura de bunătăţi de toate felurile la târgul din Parcul "Toma Socolescu", situat vizavi de Halele Centrale. Producătorii de mezeluri, brânzeturi, băuturi alcoolice tradiţionale şi murături au venit din toate colţurile ţării şi îi aşteaptă pe locuitori să deguste produsele preparate "ca la mama acasă", scrie adevarul.ro.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 10:17
La Ploieşti s-a deschis „Târgul cu bunătăţi”

În perioada Sărbătorilor de iarnă, cele mai căutate standuri sunt cele cu plăcinte, cozonaci şi prăjituri de casă. Nicu Ilie, în vârstă de 45 de ani, este unul dintre negustori. A adus la târg turtă dulce şi acadele, preparate după reţete străvechi, de peste jumătate de secol.

Este o afacere de familie pe care eu o conduc din tinereţe. Totul a început în urmă cu 60 de ani, când bunica mea pregătea plăcinte şi turtă dulce,  după care pleca prin sate, cu căruţa, ca să le vândă pentru a face rost de bani. Ea mi-a trasmis mai târziu multe dintre reţetele pentru dulciuri. Datorită ei, atât soţia mea cât şi cei doi copii au devenit buni cofetari„, spune Nicu Ilie.

Raluca Sandu, în vârstă de 22 de ani, din Prahova vinde cozonaci. „Eu le dau să guste din tot ce am pe masă, chec, cozonaci, sărăţele, negrese şi tot felul de foietaje”.