De teama infectării cu noul coronavirus guvernul vietnamez interzice importul şi comercializarea de animale sălbatice

Publicat: Vineri, 24 Iulie 2020 17:46 // Actualizat: Vineri, 24 Iulie 2020 17:46 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe ONG-uri pentru protecția faunei sălbatice din Vietnam au anunţat că importul și comercializarea animalelor sălbatice vor fi interzise în piețele din Vietnam. Premierul Nguyen Xuan Phuc și-a arătat susținerea prin semnarea unei directive în acest sens. 

Unul dintre motivele care au stat la baza acestei decizii este răspândirea infecției de coronavirus, potrivit lui Hoang Thi Minh Hong, reprezentantul vietnamez al ONG-ului WildAid. El a apreciat efortul autorităților care au venit în ajutorul ONG-urilor în demararea procesului de interzicere a importului și comercializării de animale sălbatice. 

"Este pentru prima oară când guvernul a mobilizat zeci de ministere şi de agenţii pentru a rezolva problema comerţului cu animale sălbatice, care are un impact devastator şi provoacă îngrijorare de mai mulţi ani", a subliniat el. 

Totodată, au fost interzise vânătoarea, transportul şi consumul de carne de animale sălbatice, precum şi vânzarea online a acestor animale.

Atât comerțul legal, cât și cel ilegal de animale sălbatice au înflorit în ultima perioadă în Vietnam, ajungând să fie o industrie de câteva miliarde de dolari, cu mii de piețe în care animalele sălbatice sunt vândute ca animale de companie sau mâncare.

Mulți dintre producători își fac reclamă online, pe diverse platforme de socializare, postând fotografii cu marfa pusă în vânzare, precum pui de tigru și pangolini morți congelați, macaci și lilieci. Folosindu-se de ipoteza potrivit căreia virusul s-a transmis de la animal la om, ONG-urile pentru protecția animalelor au reușit să pună presiune pe guvernul vietnamez pentru a reuși să stopeze comerțul de animale sălbatice din această țară.

Primul ministru Phuc a răspuns în aprilie unei scrisori deschise semnată de 14 ONG-uri la inițiativa Hanoi Pan Nature, el solicitând Ministerului Agriculturii din Vietnam să întocmească un proiect de directivă în acest sens şi să-l prezinte public cât mai repede cu putinţă. Scopul era protecţia mediului şi a faunei și închiderea pieţelor de animale sălbatice, precum şi stoparea tranzacţiilor online.

În prezent, autorităţile vietnameze se luptă să limiteze traficul de produse provenite din prelucrarea cărnii animalelor sălbatice. Comercializarea la negru a acestui gen de produse este pedepsită cu închisoarea și cu amendă de peste 600$.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
animale sălbatice ONG pangolin Vietnam
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H