La PSD au venit portăreii. Ponta, despre datoriile partidului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică că în săptămâna în curs a început executarea silită a formaţiunii pe care o conduce pentru una dintre datoriile din campania electorală din 2009.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 09:36
La PSD au venit portăreii. Ponta, despre datoriile partidului

Prezent la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de Pro TV, Ponta a admis, răspunzând unei întrebări adresată de moderatori, că „au venit portăreii la PSD”.

„Am făcut un audit după ce am preluat conducerea PSD, extern. A rezultat că, dincolo de ce am plătit, – şi acum nu avem datorii către RA-APPS pentru sediu, către utilităţi, către Partidul Socialiştilor Europeni – au rămas din campania din 2009 datorii private către firme private foarte mari, de cinci-şase milioane de euro. Săptămâna aceasta a început executarea silită pentru una dintre ele”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD a declarat şi în 18 octombrie, la interviurile „Gândul”, că partidul are o situaţie financiară foarte rea, având numai în executare silită datorii de două milioane de lei.

PSD anunţă că va plăti toate datoriile

 Ulterior declaraţiilor lui Victor Ponta, PSD a anunţat, printr-un comunicat de presă, că partidul îşi va achita toate datoriile.

 Potrivit social-democraţilor, PSD a înregistrat datorii către mai mulţi creditori în timpul campaniei electorale din 2009, iar, în urma efectuării unui audit intern, s-a constatat faptul că datoriile acumulate „au crescut major cuantumul datoriilor partidului”.

„Deşi echilibrul financiar al partidului este păstrat, acele datorii din perioada de campanie au ajuns, în ultima perioadă, într-un punct critic, iar unul dintre creditori a ajuns în faza de recuperare a creanţelor îndreptată către bunuri mobile ale partidului prin executare silită. În urma discuţiilor avute cu creditorul, s-a reuşit evitarea executării silite a bunurilor mobile ale PSD”, se arată în comunicat.

PSD precizează că toate datoriile vor fi achitate „în ciuda modului în care acestea au fost făcute”. Conform unor analize interne, „la vremea respectivă nu au fost înregistrate notele de recepţie a produselor şi serviciilor efectuate în beneficiul partidului”.