A învins toate pronosticurile. Povestea IMPRESIONANTĂ a fetiţei cât PALMA, care a cântărit doar 311 grame

O adevărată minune s-a petrecut la San Diego, unde s-a născut, prematur, unul dintre cei mai mici copii din lume. Este o fetiţă care a cântărit la naştere mai puţin decât o doză de băutură răcoritoare şi nu era mai mare decât o palmă de om.

11 nov. 2013, 18:54

Laurie Clarke, o americancă din San Diego, a aflat la un control de rutină, la 25 de săptămâni, că fătul ei nu s-a dezvoltat  în uter şi că sarcina ei va avea complicaţii cât de curând, iar ea va fi nevoită să aducă imediat copilul pe lume prin operaţie de cezariană.

Personalul medical i-a explicat că placenta ei era subdezvoltată şi că nu putea să îi furnizeze fătului toate substanţele nutritive de care avea nevoie ca să se dezvolte normal, scrie ucsd.edu.

Citeşte şi Premieră medicală la Timişoara: Un făt de 26 de săptămâni a fost operat în pântecele mamei

Laurie nu a avut de ales, dar a avut în schimb o şansă. A făcut cezariană şi medicii au scos din uterul ei o fetiţă cât palma, sever subdezvoltată, care a avut la naştere 311 grame.

Era cel mai mic copil care s-a născut vreodată la San Diego. Fetiţa a fost adusă pe lume în aprilie. Părinţii i-au pus numele Alexis. Nici nu au apucat să o vadă bine, pentru că specialiştii de la Centrul Medical UC San Diego, din Hillcrest, au dus-o într-o unitate specială pentru copiii născuţi prematur şi au început lupta pentru supravieţuirea nou-născutei.

Citeşte şi BEBELUŞ cu greutate RECORD, născut fără cezariană: Aşteptam un copil mare, dar nu CHIAR ATÂT DE MARE

Medicii au făcut faţă cu succes multor provocări, au existat suişuri şi coborâşuri în această luptă de a aduce fetiţa la normalitate şi, în final, după şase luni, au reuşit. Până la Crăciun, Laurie speră să vină cu fetiţa ei acasă.