La spitalul de copii Marie Curie există aparatură performantă, dar nu şi medici VIDEO

Aparatură performantă în spitale, dar fără medici care să o folosească. Aceasta este realitatea tristă de la spitalul de copii Marie Curie, din Capitală. Joi instituţia a primit aparatură performantă de la guvernul japonez, însă strângerea de fonduri pare a fi o misiune mai uşoară decât angajarea unor specialişti.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 14:28
La spitalul de copii Marie Curie există aparatură performantă, dar nu şi medici VIDEO

Secţia de chirurgie cardio-vasculară a spitalului nu are medici specialişti. Conducerea unităţii face eforturi de luni bune să angajeze medici pe cele şase posturi vacante. Nimeni nu se înscrie însă pentru că salariile sunt prea mici.

„În ultimii doi ani au existat numai ieşiri din sistem. Pentru chirurgia cardiacă nu au fost doritori din rândul celor care ar fi putut să vină, astfel că cele trei posturi vacante de chirurg cardio vascular şi trei posturi de anestezist sunt şi astăzi vacante”, a declarat Cătălin Gabriel Smarandache, manager spital Marie Curie.

Secţia de cardio-chirurgie a fost complet renovată şi utilată cu aparatură de ultimă generaţie. Iar mai multe secţii ale spitalului au fost modernizate cu aparatură performantă.

„Lampa pe care am achiziţionat-o este una deosebită, în sensul că oferă o foarte bună lumină în plagă în pofida interferenţelor directe, adică dacă spre exemplu chirurgul stă cu spatele sub lampă totusi ea e capabilă să facă lumină în plagă”, a declarat Radu Iulian Spătaru, chirurg pediatru.

Cu aparatura de la Guvernul Japonez s-au făcut deja mai multe operaţii. Managerul spitalului speră ca într-o lună să aibă specialişti care să folosească şi aparatura de la secţia de cardio-chirurgie.