Deputatul Dan Tanasă: ”Ungaria instrumentează ideologic şi politic fotbalul din Transilvana”

Dan Tănasă acuză Ungaria că folosește echipa de fotbal din Miercurea Ciuc în scop politic și ideologic. Deputatul AUR este revoltat de faptul că echipa de fotbal finanţată de guvernul de la Budapesta, şi-a schimbat sigla cu una pe care apare o denumire în limba maghiară.

22 oct. 2022, 21:59
Deputatul Dan Tanasă: ”Ungaria instrumentează ideologic şi politic fotbalul din Transilvana”

Deputatul AUR tună și fulgeră! Dan Tănasă a acuzat sâmbătă, Ungaria că folosește echipa de fotbal din Miercurea Ciuc ca un instrument politic și ideologic împotriva României.

Citește și Propunerea AUR de introducere a orelor de tradiţii în şcoli, făcută praf de alegători. „Ce rea e UE asta, ne-am pierdut adevăratele moşteniri. De acum şi femeile cică au drepturi, nu mai poţi să faci box cu ele”

Reacția deputatului AUR vine la scurt timp după ce echipa finanțată de guvernul de la Budapesta și-a schimbat sigla cu una pe care apare o denumire în limba maghiară care face trimitere la Ținutul Secuiesc.

Parlamentarul nu îşi explică de ce Federaţia Română de Fotbal tolerează această „instrumentalizare politică”.

„Ungaria foloseşte fotbalul (alături de bere şi chipsuri, printre altele) ca parte a propagandei pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc şi pentru construcţia ideologică a visului Ungariei Mari, atât de drag lui Viktor Orban, Kelemen Hunor şi Laszlo Tokes. De ce Federaţia Română de Fotbal tolerează instrumentalizarea politică a fotbalului? De ce FRF înregistrează în campionat echipe cu denumiri şi logo în alte limbi decât limba oficială de stat? (…) O nouă dovadă a faptului că Ungaria instrumentează ideologic şi politic fotbalul, un sport care ar trebui să unească, este dată de faptul că, în vara acestui an, echipa de fotbal din Miercurea-Ciuc şi-a schimbat logo-ul”, a declarat Dan Tanasă, pe pagina sa de Facebook.

Până acum pe sigla echipei de fotbal era trecută denumirea bilingvă a clubului, astfel pe partea superioară era scris Futball Klub Csíkszereda, iar în partea de jos figura Futball Klub Miercurea-Ciuc.

„Pe noul logo (care datează cel puţin din luna iunie), denumirea în limba română a fost înlocuită cu textul Székelyföld Labdarúgó Akadémia, în traducere Academia de Fotbal a ţinutului secuiesc”, a mai scris Dan Tanasă

Citește și Ţările UE nu au căzut de acord asupra plafonării preţului gazelor. Germania și Ungaria s-au opus