La un pas de dezastru. Faţada unui hotel din centrul oraşului Satu Mare s-a prăbuşit

Fațada unui hotel din centrul orașului Satu Mare s-a prăbușit. Norocul a fost că nimeni nu a trecut prin zonă în momentul în care bucata de beton s-a desprins de pe clădire.

RomaniaTV.net
13 sept. 2019, 14:44
La un pas de dezastru. Faţada unui hotel din centrul oraşului Satu Mare s-a prăbuşit

Fațada din zona acoperișului unui hotel din Piața Libertății, Satu Mare, a cedat în seara de miercuri spre joi. Un sătmărean care se afla în zonă în acel moment a filmat întreaga scenă. Bârne de lemn au căzut pe balconul hotelului, iar pe trotuar a ajuns nu doar tencuiala, ci și elementele decorative.

Înainte de momentul prăbușirii, polițiștii locali au securizat zona și s-a evitat astfel producerea unei eventuale tragedii. Intervenția rapidă a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită în urma incidentului, asta cu toate că la terasele din zonă, inclusiv la terasa hotelului, încă se mai aflau clienți. Tot polițiștii locali au fost cei care au evacuat terasa, imediat ce și-au dat seama că ar putea fi probleme.

Incidente similare, dar de amploare mai mică au mai avut loc în Piața Libertății. Tencuială de pe clădirile istorice a mai căzut pe trotuare, punând în pericol viața trecătorilor. Cel mai adesea, astfel de probleme sunt raportate imediat după perioadele cu ploi abundente.

De altfel, proprietarul hotelului a precizat pentru PresaSm că tot apa, sub forma unor infiltrații venite de la clădirile vecine, ar fi de vină pentru incidentul produs miercuri.

La fața locului au intervenit și pompierii. Aceștia au constatat că aproximativ 70% din zona de lângă acoperiș a cedat și au acționat pentru înlăturarea bucăților care amenințau să se desprindă în continuare de pe fațada imobilului. Intervenția a luat sfârșit după aproximativ o oră.