La un pas de moarte! Trei oameni, salvaţi de un tânăr după ce au căzut într-un canal

Un tânăr a evitat o tragedie salvând trei oameni de la moarte sigură după ce maşina în care se aflau a căzut într-un canal. Aflat întâmplător în zonă, deşi se simţea rău, bărbatul nu a ezitat o clipă şi a sărit în apă pentru a-i salva pe cei trei.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 11:57

Eroul se numeşte Vasile Postolache, are 28 de ani şi este din Paşcani, scrie monitorulneamt.ro. Tânărul se afla pe DN 15, pe podul de peste canalul hidro de la Stejatru, Neamţ, miercuri în jurul orelor 12:00, întrucât îşi petrecea concediul, cu soţia şi fiul lor de 2 ani la o pensiune în apropiere.

Miercuri dimineată, păşcăneanul a dat curs invitaţiei proprietarului pensiunii de a merge în zona Bicazului la pescuit.

„La întoarcere mie mi-a fost putin rău şi am aţipit. Cînd am ajuns în apropierea podului am văzut lume multă şi am oprit să vedem ce se întîmplă. O femeie era purtată de apă si striga disperată după ajutor şi am înţeles că s-a întîmplat o tragedie. Pe margine erau vreo 20 de persoane care se uitau la femeia ce mai avea putin să se înece. Atunci mi-am dat bluza jos şi am sărit în apă. Nu m-am gîndit la nimic, decît să ajung la ea şi să o scot cît mai repede, pentru că era limpede că nu avea nici o şansă să se salveze singură. Am înotat pînă la ea, însă din disperare a început să mă zgîrîie pe fată si pe gît. I-am cerut să se liniştească ca să o pot scoate la mal. După ce am scos-o din apă a început să plângă şi să întrebe unde-i este copilul şi soţul. Atunci i-am văzut în amonte pe cei doi, care reuşiseră să iasă din maşină. Tatăl se chinuia să-şi salveze copilul care se prinsese de o bară desprinsă din autoturism. Băieţelul avea o lovitură la cap şi îi curgea sînge, însă era conştient. I-am ajutat şi pe ei să se salveze, după care am plecat spre pensiune”, a spus păşcăneanul.

În urmă cu câţiva ani Vasile Postolache a mai salvat de la înec un fost coleg.