La un pas de tragedie. Balconul unei clădiri dezafectate din Constanţa s-a prăbuşit

O bucată din balconul unei clădiri dezafectate, aflată pe o stradă din municipiul Constanţa, s-a prăbuşit, vineri, în urma incidentului nicio persoană nefiind rănită. În imobilul respectiv, administrat de către Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului, stau ilegal 20 de persoane de etnie romă, care urmează să fie evacuate, iar clădirea va fi demolată.

11 nov. 2016, 16:10

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, o bucată din planşeul balconului unei clădiri dezafectate, aflată la intersecţia străzilor Călăraşi şi Lahovari, s-a prăbuşit în cursul zilei de vineri, nicio persoană nefiind rănită.

„Imediat după incident, Serviciul pentru Protecţie Civilă şi Poliţia Locală, din subordinea Primăriei municipiului Constanţa, s-a mobilizat pentru a se asigura că nimeni din zonă nu va fi rănit de eventualele căderi ale resturilor balconului. De asemenea, S.C. Confort Urban S.R.L. şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au îndepărtat bucata rămasă din planşeul balconului şi au fost luate măsuri de protecţie a zonei prin montarea unei benzi de avertizare”, se arată în comunicat.

Clădirea se află în administrarea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, nu mai este folosită de aproximativ trei ani şi este ocupată abuziv de 20 de persoane de etnie romă.

Zona va fi monitorizată şi păzită până când persoanele care ocupă abuziv clădirea vor fi evacuate, iar clădirea va fi demolată de către proprietar, a mai precizat sursa citată.

Citeşte şi Tavan prăbuşit peste bătrâni. Şase persoane au ajuns la spital VIDEO