La un pas de tragedie. Un zid s-a prăbușit peste șase mașini în apropierea unei grădinițe din Cluj

Incident grav pe o stradă din Cluj. Un zid s-a prăbușit pe o lungime de 35 de metri peste mașinile parcate în zonă.

25 ian. 2023, 20:58
La un pas de tragedie. Un zid s-a prăbușit peste șase mașini în apropierea unei grădinițe din Cluj
Un zid s-a prăbușit peste șase mașini în Cluj

Un zid de sprijin s-a prăbușit pe o lungime de aproximativ 35 de metri, pe o stradă din Cluj, în apropierea unei grădinițe. Șase vehicule parcate în zonă au fost avariate.

„În urma unei sesizări primite astăzi, polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4. Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, potrivit zcj.ro.

Citește și: Un bărbat din Cluj a fost somat de ANAF să achite o datorie de 3 lei: „Mă costă mai mult transferul bancar”

În imagini se observă cum mașinile au fost zdrobite de zidul care s-a surpat. Zidul era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu Autorizație de construcție (AC) 576/2020, care prevedea construirea unui imobil mixt 2S+P+5E+Er/2S+P+2E, împrejmuire și amenajări exterioare.

„Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ‘Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire’ – teren privat, lucrarea nefiind recepționată. Polițiștii locali au întocmit un act de control prin care s-au dispus punerea în siguranță a zonei afectate și semnalizarea amplasamentului, precum și luarea tuturor măsurilor legale necesare remedierii situației. De asemenea, Serviciul Control Urbanism și Disciplină în Construcții a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj pentru a verifica calitatea lucrărilor efectuate”, mai informează Primăria Cluj-Napoca.

Citește și: Accident horror la Constanţa. O maşină a fost lovită de TIR şi apoi de tren VIDEO

Calitatea lucrărilor va fi verificată

„Polițiștii locali au întocmit un act de control prin care s-au dispus punerea în siguranță a zonei afectate și semnalizarea amplasamentului, precum și luarea tuturor măsurilor legale necesare remedierii situației”.

Primăria a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj pentru a fi verificată calitatea lucrărilor efectuate.