„Laboratorul Verde al Reciclării”, primit cu succes de 4.800 de elevi: Află cine sunt câştigătorii

Prima ediție a Laboratorului Verde al Reciclării a ajuns la final. Timp de trei luni, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 26 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare, aceștia reprezentând prima generație de „experimentaliști 2.0" ai colectării selective.

02 apr. 2013, 11:54
„Laboratorul Verde al Reciclării”, primit cu succes de 4.800 de elevi: Află cine sunt câştigătorii

Prin intermediul unei experiențe multimedia unice, oferite de caravana națională Laboratorul Verde al Reciclării, elevii de clasa a III-a au avut oportunitatea de a înțelege și de a lua parte la procesul de colectare selectivă.

„Educaţia este cea mai durabilă investiție într-o societate. Iar educația ecologică e cea mai durabilă investiție în sănătatea și echilibrul ecologic al unei societăți. Cu aceste generaţii de copii, încercam să începem cât mai devreme, astfel încât ei să aibă şansa de a fi cetăţeni model, cetăţeni europeni, care înţeleg că relaţia lor cu mediul înconjurător este foarte importantă. Ei sunt romanii care vor avea România Verde”, a afirmat ministrul mediului și schimbărilor climatice, Rovana Plumb.

Implicându-se în activitățile oferite de Laboratorul Verde al Reciclării – vizionarea unei animații și a unui spot didactic pe tema colectării selective, participarea la un joc de echipă pe tablete PC – elevii au înțeles importanța propriilor acțiuni asupra protejării mediului înconjurător.

Prima etapă a proiectului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost foarte bine primit de elevi, cadre didactice şi părinţi. Folosind mijloace şi metode moderne și potrivite vârstei copiilor, Eco-Rom Ambalaje a transmis mai uşor mesajele pentru a fi reţinute şi aplicate cu mai multă înţelegere şi plăcere. Activităţile atractive organizate de Eco-Rom Ambalajele i-au convins pe elevi să se implice cu plăcere atât la şcoală, cât şi acasă în acțiuni de colectare selectivă” susţine dl. Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Marii câștigători ai primei ediții sunt cei 25 de elevi din clasa a III-a C, din „Școala Gimnazială Andrei Mureșanu”, Deva. Copiii au reușit să obțină cel mai mare scor la nivel naţional – 212,5 puncte – în jocul digital „Colectează selectiv cu R-ECO!”, acesta fiind doar una dintre provocările lansate de Eco-Rom Ambalaje în cadrul acestui proiect.

Pentru a fixa și mai bine noțiunile învățate prin intermediul proiectului, Eco-Rom Ambalaje a decis că premiul cel mare să fie o vizită la o fabrică de reciclare. Aici, cei 25 de copii au observat cu atenție modalitatea în care ambalajele pot fi reciclate în obiecte utile și li s-a reamintit că obiceiul de a colecta separat trebuie să fie integrat în rutină lor zilnică.

„Laboratorul Verde al Reciclării a fost o surpriză extrem de plăcută atât pentru elevi, cât și pentru noi, profesorii. Acum, Galben, Albastru și Verde au devenit pentru elevi culorile reciclării, un proces important în protejarea resurselor mediului înconjurător.

Suntem mândri să fim desemnată clasa câștigătoare și așteptăm cu bucurie și interes alte proiecte la fel de frumoase”, declarăDoina Lașița, învățătoarea clasei a III-C, Școala Gimnazială Andrei Mureșanu” Deva.

Programul educațional Laboratorul Verde al Reciclării se înscrie în inițiativa pe termen lung a Eco-Rom Ambalaje de responsabilizare ecologică a populației și va continua și în anul 2013 în perioadele martie-iunie, respectiv septembrie-decembrie.